Internationaal Toernooi in Venray

Actiefoto (judoyouri) Vrijdagmiddag vertrokken wij naar Venray om mee te doen met het Internationale toernooi, We zaten samen met de anderen van Bos-Meester op het vakantiepark Roekenbos in Blitterswijk. Dat was heel gezellig, maar wel vroeg naar bed want op zaterdag moesten we presteren. Toen we bij de hal aankwamen was het daar chaos. Het regende hard, maar de toeschouwers konden niet naar binnen want de tribune was vol (!). Jelmer Touw en ik zaten in de -34kg. Mijn eerste wedstrijd was tegen Alexis Sieracki een Belgische jongen. Die was echt te sterk. Met een tilworp pakte hij een waza-ari en met een ryu-ashi-dori ippon. Dus naar de verliezersronde. De tweede wedstrijd tegen Siim Magi uit Estland. Dat was een vervelende wedstrijd. Siim wilde niet aanvallen, hij hield af en ik kon niet in de buurt komen. Hij kreeg drie keer een shido waardoor ik een waza-ari voorstond. Vijf seconden voor het einde kreeg ik ook een shido omdat ik van de mat liep. Wel gewonen. De derde wedstrijd tegen Joachim Strobbe uit Belgiƫ. Ik scoorde een koka, maar hij scoorde vlak voor het einde een yugo. Afgelopen voor mij. Jelmer verloor een wedstrijd maar werd met zijn derde plaats wel de beste Nederlander.