Open Noord Nederlands K toernooi

actiefoto tegen Jaimy PullensVanmorgen gingen wij met Jelmer en zijn vader naar Bergum om mee te doen met het ONNK. Ik had er lekker zin in, mijn eerste toernooi met mijn bruine band. Mijn poule was niet zo groot, maar er zaten wel sterke judoka’s in. Ik wist niet dat het zo’n raar toernooi zou worden.
Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Rutger Visser van judoschool Marco Oord. een verdedigende judoka. Na een halve minuut neem ik een worp over en we vielen allebei met onze zij op de mat. Ik krijg de yugo. Hoewel ik wel sterker ben kon ik niet meer scoren. Na drie minuten werd ik (dus) als winnaar aangewezen. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Vanaf de kant werd iets geroepen en de scheidsrechters kwamen bij elkaar. Tot mijn verbazing werd de yugo alsnog, na de wedstrijd (!), aan Rutger gegeven en werd hij als winnaar aangewezen. Hoe is dat mogelijk. Die yugo stond al twee en een halve minuut op het bord en niemand had geprotesteerd. Toen wij gingen protesteren bij de hoofdjury zei de scheidsrechter dat ze het inderdaad niet zo hadden moeten doen, maar ze draaiden de beslissing niet terug. Balen, en dus naar de verliezerspoule.De tweede wedstrijd was tegen Jaimy Pullens van Tom van der Kolk. Dat ging beter, na 10 seconden ippon met een voetveeg. De derde wedstrijd, om de derde plaats, tegen Taico Aerts van Judoschool Marco Oord ging verloren door mijn eigen fout. Ik was iets te gertig en viel in het begin van de wedstrijd al bijna op mijn rug. Waza-ari tegen. Ik had wel overwicht en scoorde nog twee yugo’s maar dus niet genoeg voor de derde plaats. Met een raar gevoel ging ik van de mat. Hier had zeker meer in gezeten. Robin Mak, bedankt voor het coachen, ik heb weer veel geleerd.

2 gedachten over “Open Noord Nederlands K toernooi”

  1. Hoi Tijmen,
    Je hebt goed gejudood zaterdag. Je hebt weer veel geleerd. Maar als scheidsrechters zo doen kan je nooit winnen. Volgende keer beter.
    groetjes, Papa

  2. Hoi Tijmen, dat is inderdaad wel erg jammer maar vooral erg vreemd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en met scheidsrechterlijke dwalingen zullen we moeten leren leven op de mat. Probeer het maar snel te vergeten en na de feestdagen weer lekker aan de slag. Dan komt alles goed, daar kan geen scheids iets aan doen !

    groeten,
    Peter en Ruben

Reacties zijn gesloten.