Nieuwjaarstoernooi 1e prijs

podium nieuwjaarstoernooi Vanmiddag waren we in Den Helder voor het traditionale Nieuwjaarstoernooi van Dun Hong. De oliebollen hadden goed hun werk gedaan, want ik viel nog maar net binnen de marge voor de -34kg. Goed opletten want ik wil nog wel een paar toernooien in de -34kg judoën. Ik zat in een poultje van vijf jongens. Hierbij één bekende, Thomas Beentjes van de Lange. De anderen zijn zich zeker aan het sparen voor het Espoir? De nieuwe regels zouden nog niet gelden, dus nog oppassen voor afhoudende judoka’s
De eerste wedstrijd tegen Thomas Beentjes ging goed. Eerst scoorde ik yugo met o-uchi-gari en toen een waza-ari met doorsturen van zijn tani-otoshi. Even later scoorde ik weer een waza-ari met een tilworp, dus ippon gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Sil Schoorl van sportclub Ebi-sport (het vroegere Balance). Na even sturen kon ik hem op zijn rug krijgen met een beenworp, weer ippon en gewonnen. De derde wedstrijd was tegen Michiel Fontaine, ook van Ebi. Dat ging bijna hetzelfde. Nadat hij een shido had gekregen voor afhouden, kon ik hem met dezelfde worp op de grond krijgen. Ippon en weer gewonnen. De vierde wedstrijd was tegen Tristan de Bruin van Yamaguchi. Tristan wilde een o-soto-gari inzetten die ik snel kon overnemen. Binnen tien seconden ippon.
Vier wedstrijden gewonnen, eerste prijs dus. Ondanks dat vele bekenden er niet waren, heb ik een paar lekkere wedstrijden gedraaid en een paar nieuwe worpen kunnen oefenen.
Pascal, bedankt voor het coachen, en pas je een beetje op in die mooie Porsche Cayenne?

3 gedachten over “Nieuwjaarstoernooi 1e prijs”

  1. He Tijmen, goed gedaan man, zag er ook mooi uit op dat filmpje die overname.

    Groetjes Ed, Alice, Raymon en Joël

  2. Pingback: Judo Indio

Reacties zijn gesloten.