Open Antwerp 5e plaats

Blij met mijn ippon tegen Tibo Dit weekend stond in het teken van Antwerpen. Met het judoteam Bos/Meester gingen we naar Antwerpen om mee te doen aan het Internationale Open Antwerp Judotoernooi. Een zwaar toernooi waar internationale toppers op de mat komen. Ik had ook ingeschreven omdat ik had gehoord dat het zo gezellig was in het hotel en bij de etentjes ’s avonds. We kwamen vrijdag aan en gingen eerst even de stad in de winkels bekijken. Ik heb een nieuwe pet gekocht. Er was overal uitverkoop bij de sportzaken. ’s avonds gingen we eerst wegen een daarna eten bij het Piratenpaleis. We maakten het niet te laat want zaterdag om 10.00 moest ik al de mat op.
De volgende dag zouden we het sfeertje proeven van Belgische toernooien. Om tien uur werd omgeropen dat ze eerst de meisjeswedstrijden zouden draaien en daarna pas de jongens. De -34kg, waar Ferron en ik in zaten, begon pas om half twaalf. Mijn eerste wedstrijd was tegen een bekende uit Noord-Holland, namelijk Jaimy Pullens van Tom van der Kolk. Ik liet hem niet in zijn spel komen en scoorde al snel een waza-ari met tai-otoshi. Toen scoorde ik nog een yugo met ko-uchi-gari en daarna weer een waza-ari toen Jaimy mijn uchi-mata wilde tegenhouden en ik een o-chi-gari kon maken. Ik kwam wel hard met mijn neus op de grond. De tweede wedstrijd was tegen Tibo Volleman van Judo Essink Sport. Geen makkelijke tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op en we konden elkaars worpen goed tegenhouden. We scoorden allebei een yugo dus na drie minuten kwam de verlenging. Hans Meester coachde deze wedstrijd en gaf de juiste instructie vanaf de kant en na een minuutje in de verlenging kon ik Tibo’s inzet overnemen en ippon scoren. De derde wedstrijd was om een plaats in de finale. Als ik die zou halen zou ik tegen mijn judovriendje Ferron Touw moeten die in zijn zware poule eerste was geworden. Ik stond tegenover de Engelse kampioen Liam Tarandij van Excellence. Die was vandaag nog even een maatje te groot voor mij. Met twee waza-aris tegen ging ik de mat af. De vierde wedstrijd ging om de derde plaats. Weer een Engelsman als tegenstander. Kieran Davin van Willesden. Ik had hem tegen Ferron zien judoën en met mijn coach Tamás had ik mijn tactiek besproken. De wedstrijd verliep heel vreemd. Het leek wel of de scheidsrechters tegen mij waren. Eerste scoorde Kieran een yugo, terecht. Even later kwamen we op de grond en Kieran kwam tussen mijn benen op zijn knieën. Toen ik op mijn rug ging voor het grondgevecht kreeg hij tot ieders verbazing een waza-ari. Ik dacht altijd dat het een aaneensluitende actie moest zijn, maar in België mag er dus een paar secinden tussen zitten. Maar ik rook toch mijn kans en met nog dertig seconden te spelen kon ik hem met een uchi-mata plat op zijn rug gooien. Kieran bleef teleurgesteld liggen. Maar alweer verbazing alom. Ik krijg maar een waza-ari. Dus weeeer de vijfde plaats. Ferron won in een zinderende finale van Liam Tarandij en werd kampioen.
’s avonds gingen we met z’n allen naar de pizzeria en zondag nog even kijken naar onze senioren.
Alles bij elkaar was het wel een leuk weekend maar wat had ik graag die derde prijs gewonnen.
Tamás bedankt dat je toch naar Antwerpen was gekomen om ons te coachen. Echt top!

2 gedachten over “Open Antwerp 5e plaats”

  1. Hi Tijmen,

    Een vijfde plek op dat toernooi is ook echt een goede prestatie! In sommige gewichtsklasse was het zeker sterker bezet dan het Dutch Open. Als het dan ook allemaal zo lang duurt is het toch knap dat je geconcentreerd kunt blijven. Ruben moest zelfs tot half één wachten voordat ie de mat op mocht. En bij één keer verliezen liep je de kans dat je klaar was. Gelukkig pakte het anders uit.

    Tot op een volgend toernooi,

    groeten,
    Ruben en Peter

Reacties zijn gesloten.