Open Schiedamse

actiefoto eerste wedstrijd in SchiedamVandaag weer een wedstrijd in het sterke district Zuid-Holland. Deze keer met alle sterke judoka’s dus ook de jongens die vorige keer in Hoogland waren. Weer een grote poule met meer dan veertig deelnemers. Ik was deze week nogal verkouden geweest dus ik was benieuwd hoe het zou gaan.

De eerste wedstrijd was snel over. Ik kon mijn tegenstander al snel met een beenworp op zijn rug krijgen. ippon. De tweede wedstrijd was al meteen veel zwaarder want ik stond tegen Ziggy van der Brink. Het ging wel goed, maar niet zo snel als in Vlaardingen. Eerst scoorde ik een waza-ari toen ik na mijn mislukte o-uchi-gari zijn voet pakte en hem onderuit trok. Even later kon ik zijn uchi-mata overnemen en hem doorsturen op zijn rug. De scheidrechter gaf eerst ippon. Toen kwamen de hoekscheidsrechters bij elkaar en werd de ippon weggewuifd en kreeg ik hansukomake – diskwalificatie?? Hier snapte ik niks van. Weer de scheidsrechters bij elkaar. Nu kreeg Ziggy de hansukomake want hij zou met zijn hoofd de worp hebben geprobeerd te blokken. Beetje vreemde beslissing. De derde wedstrijd tegen Julian Nienhuis van Sportschool Geelhoed wil ik snel vergeten. Binnen drie seconden lag ik op mijn rug door o-soto-gari. Stom, Balen, Boos. Na een hele lange tijd wachten stond ik in de vierde wedstrijd, de herkansing weer tegen Ziggy. Ik stond een beetje te makelijk te judoën. Dat moet je tegen Ziggy natuurlijk nooit doen. Hij pakte mij nu terecht met een waza-ari en een yugo. Einde toernooi. Coach Tamás ving mij op met opbeurende woorden. Daar ga ik vannacht nog maar eens over nadenken wanneer ik wakker word. Nu zit ik nog flink te balen.

2 gedachten over “Open Schiedamse”

  1. Hé Tijmen.
    Het was gisteren een zwaar toernooi he. Wel leuk dat ik jou en je andere Bos Meester maatjes en ouders heb gezien. Het zal denk ik wel weer even duren dat we elkaar weer zien.
    groetjes Jeffrey. (Wil je Ferron ook de groeten doen, ik kan niet op zijn gastenboek komen)

Reacties zijn gesloten.