Districtskampioenschappen

ippon tegen Raymond Wahab Zondag, op mijn vader’s verjaardag, waren de districtskampioenschappen en voorrondes voor de NK. Ik wilde alles op alles zetten om op het podium te komen en, net als vorig jaar, een ticket voor Eindhoven te verdienen. In de -34kg stonden dit jaar maar liefst 26 deelenemers op de mat. Veel eerstejaars en onbekenden.
Mijn eerste partij stond ik tegen Raymond Wahab van Kodokan Purmerend. Ik scoorde snel een waza-ari met een voetveeg. Na ongeveer een minuut kon ik een ippon scoren met een schouderworp vanaf mijn knieën. De tweede wedstrijd moest ik tegen Jens de Jager van Gietelink Sport. Hij kwam steeds in met een soort schouderworp die ik makelijk kon blokken en steeds een verwurging aanzetten. Helaas scoorde ik daar niet mee. Jens probeerde nog een paar schijnaanvallen en kreeg daar twee shido’s voor. Yugo voor mij dus. Toen kreeg ik mijn pakking goed en kon ik met o-uchi-gari een ippon scoren. De derde wedstrijd tegen Bart Koster van Tom van der Kolk was zwaarder, hij hield erg af en ik kon niet tot scoren komen. Bart kreeg twee keer een shido en de yugo was voldoende voor de overwinnen. De vierde wedstrijd, halve finale. Tegen Jesse Wattimena van Hikari. Inzet was een plek in de finale tegen mijn clubgenoot Ferron Touw die Tim Kuipers had verslagen. De wedstrijd was helaas snel afgelopen. Jesse zetten een schouderworp in, die ik kon blokkeren. Hij lag op de grond en ik zette een houdgreep in. Hij kantelde mij op mijn rug en één van de hoekscheidrechters gaf ippon voor Jesse. De matscheidsrechter schudde nee, maar toen gaf ook de andere hoekscheidrechter de ippon. Twee tegen één en de ippon stond. Wat een teleurstelling. Ik kon me niet meer goed opladen voor mijn vijfde wedstrijd om de derde plaats tegen Owen Corzilius. Ik verloor op ippon en stond dus weer net naast het podium. Weeeer vijfde. Ik word er ziek van.
Tamas, Hans en Pascal, bedankt voor het coachen.

2 gedachten over “Districtskampioenschappen”

  1. Tijmen, toch wel erg goed hoor. volgende keer heb jij misschien iets meer geluk.
    De aanhouder wint, en als je goed blijft trainen heb je niet zoveel geluk meer nodig.
    Het komt allemaal niet vanzelf, dus blijf lekker trainen en wedstrijden draaien.

    En goed je best doen op school hè.

    Ryan.

Reacties zijn gesloten.