Open Velserbroekse

derde prijs VelserbroekHet Open Velserbroekse was niet in de sporthal, maar in de Dojo van Ben Rietdijk. Er hadden zich minder judoka’s ingeschreven dan verwacht. En dan had Ben ook nog de pech dat de airco stuk was. Één zaal was steenkoud en één zaal was snikheet. Ik zat in een kleine poule, maar omdat er toch dubbele eliminatie werd gespeeld moest ik wel oppassen. Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Vince Raijmakers van Kenchutai. Ik train vaak met hem op de talententraining. Het ging gelijk op tot het grondgevecht. Dat duurde lang, maar helaas kwam ik toch in een houdgreep. Dus naar de herkansing. De tweede wedstrijd moest ik tegen een jongen veel bewoog, maar toen ik mijn pakking goed had kon ik hem mooi sturen. Met twee waza-aris door o-soto-gari won ik de partij. De derde wedstrijd ging om de derde plaats. Ik moest tegen Hans den Ouden van de Lange. Ik scoorde al snel een yugo met een lage schouderworp. Er kwamen geen punten meer bij dus ik was derde. Na lange tijd weer eens op het podium. Vince werd eerste, Jelmer Touw was tweede.