Venray drie wedstrijden

Met de familie Touw en Tamas reden we in onze auto naar Venray. Een heel zwaar toernooi, ik denk wel het zwaarste toernooi van dit jaar. Jelmer en ik stonden in de -38kg. Leuk om nu eens tegen toppers uit andere landen te judo├źn.
Mijn eerste wedstrijd was tegen Victor de Vries. Na twee minuten wierp hij mij en kreeg mij in een houdgreep. Ippon, afgelopen. Verder dus in de verliezersronde. Mijn tweede wedstrijd was tegen Aleksandrs Spektors uit Letland. Dat ging al beter. Hij bewoog fel, maar ik wachtte op mijn kans en kon hem werpen voor een yugo. Hij dook steeds op de grond om een lage worp in te zetten en daarmee kon ik hem in een houdgreep krijgen. Ippon gewonnen. De derde wedstrijd was weer een staaltje van onkunde van een slapende scheidsrechter. Ik moest tegen Sacha Flamant uit Frankrijk. Een sterke en snel;le judoka uit Frankrijk. Ik probeerde een worp en hij viel plat op zijn buik en ik ernaast, ver buiten de mat. De scheidrechter riep matte en ik stond op. Maar toen gooide hij me toch. En de scheids gaf hem ippon. Ongelofelijk. Ik had wel het gevoel dat ik lekker had gejudood. Jelmer verloor zijn partij om de derde plaats. Op het podium stonden alleen maar buitenlanders.