Spaarnetoernooi 4e plaats

tegen Jens de JagerHet seizoen is voor ons weer begonnen met het Spaarne teamtoernooi van Kenamju in Haarlem. In dit toernooi doen sterke clubs vanuit heel Nederland mee. Wij zaten in een poule van vier. De eerste twee van de poule zouden in de winnaarsronde komen en laatste twee in de derliezersronde. Ieder team kon dus vijf keer judoën. In ons team stonden Tijmen Brinkkemper, Ferron en Jelmer Touw,Timo de Jager, Shane Weeland, Tristan Hermanns, Alex Bos, Job Schimmel, Nils de Koff, Tom de Vries, Floris Sanderman en Dennis Wormer. De eerste wedstrijd judode Ferron op de -38kg. We verloren nipt van Hercules met 10-8. Misschien waren we nog niet wakker. In de tweede wedstrijd stond ik op de -38kg. We moesten tegen Pijloo Sports en ik stond tegen een bekende. Ik won snel van Jens de Jager door een voetveeg en meteen kesa-gatame. We wonnen deze wedstrijd overtuigend met 16-2. De derde wedstrijd laatste poulewedstrijd was tegen het sterke Berlicum dat net van Hercules had gewonnen. Ik begon weer en na een paar keer een schouderworp te hebben geprobeerd kon ik een uchi-mata overnemen en met ippon winnen. We stegen allemaal boven onszelf uit en we wonnen deze wedstrijd met 10-8 zodat we poulewinnaar werden. In de afvalrace van winnaars ontmoetten we in de vierde wedstrijd de latere kampioen Rietdijk, die nog een maatje te groot was 12-6. Daarna werd in de vijfde wedstrijd het team van Bijsterbos met ruime overmacht verslagen 12-6. Vorig jaar was de thuisploeg van Kenamju met veel gastspelers nog te sterk voor ons, maar dit jaar wonnen we ook van hun 10-8.
In de zesde partij om de derde plaats tegen A7, een samenvoeging van 7 teams uit Noord Nederland, bleek ons team in de breedte net niet sterk genoeg. We verloren met 8-10. We waren dus vierde geworden toch een betere prestatie dan we hadden verwacht.

2 gedachten over “Spaarnetoernooi 4e plaats”

 1. Hallo Tijmen .Ziggy heeft een nieuwe site Myv’s is kapot vandaar. Hij is vers van de pers, ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden.
  De nieuwe site van Rowin komt er ook snel aan nog even knutselen

  groetjes,

  Eric van den Brink

  ps ik zag geen mailadres vandaar dat ik dit als reactie heb verzonden

 2. Hoi Eric,
  Wat een leuke site.
  We hebben de link naar Ziggy’s site meteen aangepast.
  Tot ziens in Alkmaar.

  groet,
  Marcel en Tijmen

Reacties zijn gesloten.