Dojo Tanoshii tweede prijs

Tweede prijs Dojo TanoshiiVandaag ging ik met mijn papa en mijn zusje naar Beverwijk voor het 4e Open Dojo Tanoshii.  In de vertrouwde zaal van de judobond Noord-Holand. We moesten vroeg weg want mijn zusje Roos-Marie moest in de ochtend judoën. Het toernooi wordt steeds leuker omdat meer sterke judoka’s meedoen.  Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Rick Drijssen van Frits van de Werff. Het ging niet zo makkelijk, maar ik kon hem op me trekken en een yugo scoren. Mijn tweede wedstrijd was tegen Marc Korver van Randers de Geus. Ik ken hem nog van de B pupillen maar hij is veel sterker geworden. Door hem stevig vast te houden kon ik nog een yugo scoren. De derde wedstrijd was tegen Sven Kruidenberg van Dojo ’t Loo. Met een schouderworp scoorde ik een yugo. Met  een voetveeg nog een. Daarna kon ik hem met een o-uchi-gari werpen ippon! De vierde wedstrijd was tegen de later nummer één Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. Hij kon mij, na een tijdje gejudood te hebben, werpen in ippon. Toen de vijfde wedstrijd stond ik weer eens tegen Jens de Jager. Jens kwam steeds in voor een lage schouderworp, maar hij kon niet scoren. Ik kon uiteindelijk met een yugo winnen. De zesde wedstrijd was om de tweede en derde plaats tegen Mike Horrocks van den Dobbelsteen. Meteen na hajime gooide ik hem met o-uchi voor yugo. Even later kreeg ik hem goed met een schouderworp/beenworp gooien en ippon scoren. Net als vorige week weer een tweede prijs.

Een gedachte over “Dojo Tanoshii tweede prijs”

Reacties zijn gesloten.