Open Alkmaars tweede prijs

Tweede prijsVandaag was het Internationaal Open Alkmaars judotoernooi. Het eerste toernooi na de vakantie. Hoe zou het gaan? Het is altijd een sterk toernooi maar ik wilde nu wel eens een prijs winnen. In onze poule zaten 16 jongens. Het leuke bij dit toernooi is dat je vanuit de herkansingen toch nog in de finale kan komen.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Jilles Bonnema, een sterke judoka van Akkermans in Friesland. Het was een zware partij maar ik kon winnen met een yugo. De tweede wedstrijd was tegen Dean Sonder van Slingerland. Ook al een sterke judoka. Ik kon een worp van Dean overnemen en weer met yugo winnen. De derde wedstrijd was tegen Wouter van der Veldt van Tom van der Kolk. Een bekende judoka waar je goed bij moet opppassen want hij komt soms met onverwachte worpen. Deze wedstrijd ging snel want ik kon binnen tien seconden een ippon scoren door zijn o-uchi-gari door te sturen. In de vierde wedstrijd om een plaats in de finale stond ik tegen Ferron Touw, mijn clubgenoot. Hij won met een houdgreep. In de vijfde wedstrijd stond ik in de herkansingssronde om weer te knokken voor een finaleplaats. Weer stond ik tegen Dean Sonder. Deze keer kon ik de wedstrijd beter naar mijn hand zetten. Met een ippon door een schouderworp kon ik voortijdig winnen. Dus toch in de finale tegen Ferron. Helaas ging ik weer in de houdgreep dus ik werd tweede. Beter dan ik had gedacht en doordat Ferron en ik in de finale stonden wonnen we met ons Judoteam Bos/Meester ook nog eens de wisselbeker. Mijn dag kan niet meer stuk! Eric en Tamas bedankt voor het coachen!

Een gedachte over “Open Alkmaars tweede prijs”

Reacties zijn gesloten.