Helder(s) Leermoment

Schouderworp tegen Daan ten Heuvel Afgelopen zondag deed ik mee aan de Open Helderse. Dat werd niet wat ik ervan had gedacht. De poule -38kg was heel sterk, met alle toppers van Nederland op de mat.  De twintig deelnemers waren verdeeld over twee matten. Mijn clubgenootje Ferron Touw stond op de andere mat.

De eerste wedstrijd stond ik tegen Ziggy van den Brink van Slingerland, die na een nekblessure weer op de mat stond. Ik stond niet goed te judoën, veel te veel gebogen en kreeg een shido. Mijn worpen kwamen niet aan en Ziggy kon mij werpen voor waza-ari. In de verliezersronde stond ik tegen Daan ten Heuvel van Duurstede die verassend had verloren van Sven Kruidenberg. In het begin liep het nog wel en kon ik hem nog in een schouderworp krijgen, hij draaide net op zijn buik dus geen punt. Later raakte ik mijn grip op de wedstrijd kwijt. Hij scoorde een yugo met ko-uchi-makikomi, die door de tafeljury aan mijn kant werd gezet. Daarna scoorde Daan nog een yugo met een overname en stonden we dus gelijk 😉 . In de verlenging kreeg ik snel weer een yugo tegen en was het toernooi afgelopen. Balen, maar daarna met Tamas en Eric Bos gesproken. Ik weet wat ik moet doen om dit niet meer te laten gebeuren. Maandagavond meteen beginnen om eraan te trainen.