Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Vroeg opstaan vanmorgen want we moesten om acht uur al wegen in Nieuw Vennep. Wel even schrikken toen ik op onze weegschaal ging staan 38,1kg, dus even het ontbijt laten staan. Geen probleem want het is nog vroeg. Om zeven uur haalden we André en Ferron Touw op die reden met ons mee. Voor de weging nog even naar de WC en ik woog mooi 37,95kg. Gelukkig goed op gewicht en ik hoefde niet rondjes te lopen. Het Topjudotoernooi Haarlemmermeer is in een mooie sporthal met acht matten. Onze poule was verdeeld over mat 1 en mat 2 en veel favorieten uit Nederland deden weer mee.


Mijn eerste wedstrijd was binnen vier seconden afgelopen. Tegen Ziggy van den Brink moet je 100% geconcentreerd zijn en dat was ik niet. Met een uchi-mata op mijn rug. De tweede wedstrijd was ook tegen een bekende,  Jens de Jager. In de wedstrijd scoorden we allebei niet. In de verlenging kon ik gelukkig een yugo scoren. In de derde wedstrijd tegen Tom Diels van Dojo ’t Loo verloor ik bijna door mijn eigen fout. Ik ging op mijn rug toen ik een worp wilde inzetten. Gelukkig kreeg ik maar een waza-ari tegen. Even later kon ik een ippon scoren met een schouderworp, dus ik was door. In de vierde wedstrijd stond ik tegen Ben Schuurman van Lu Gia Jen. In Bergum won hij nog van mij en ik wilde hier mijn revanche halen. De strijd ging gelijk op. Ik kreeg twee shido’s maar ik scoorde een yugo dus we stonden gelijk. In de verlenging kreeg ik hem in een sankaku en hij tikte af. Ippon gewonnen. Hiermee had ik me geplaatst voor de kruisfinales. Daarin stond ik tegen Floris Salomons  die ik goed kon sturen en ik had ook het beste van de wedstrijd. Helaas werd mijn ippon in het begin van de wedstrijd weggewuifd door de hoekscheidsrechters omdat het buiten de mat zou zijn. Toen kreeg ik twee shido’s en stond een yugo achter. Even later scoorde ik een waza-ari maar die werd weer wegewuifd door de hoekscheidsrechters. Dus nog geen score en dat betekende het einde van het toernooi.

Een gedachte over “Topjudotoernooi Haarlemmermeer”

  1. Ha Tijmen,

    We lazen dat je vanaf 01-01-2010 naar de -42kg gaat, jammer dat je de -38 kg niet met een podiumplaats hebt kunnen afronden. Aan de andere kant ben je een goede judoka en als je hard door blijft trainen moeten de prijzen vanzelf gaan komen. Voor nu wensen we Jou, je zusje Roos-Marie en je ouders gezellige feestdagen en een sportief en gezond 2010 toe. Je hoeft in ieder geval geen oliebol of appelflap te laten staan;-) We komen elkaar in het nieuwe seizoen vast wel weer tegen op een toernooi.

    Ziggy en Eric van den Brink

Reacties zijn gesloten.