Zwaar ONNK

Zaterdag 5 december betekende geen gezellig Sinterklaas middagje in Bergum. Alle prijswinnaars van de afgelopen NK en de rest van de top van Nederland stonden op de mat tijdens de ONNK. Na mijn ervaring in Den Helder zou ik vandaag vooral letten op de punten die ik met Eric Bos had besproken. Het resultaat wachtten we dan maar af. We waren heengereden met André, Jelmer en Ferron Touw. Ferron stond bij mij in de poule.

Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Alexander Zhang een onbekende. Na wat aftatsen kon ik drie keer een yugo scoren met verschillende worden. Dat was genoeg voor de overwinning. De tweede wedstrijd was tegen Ben Schuurman van Lu Gia Jen. Ik kende hem niet, maar hij had net wel van Ziggy van den Brink gewonnen. De strijd ging vrij gelijk op, maar door een misstap kon hij me doorduwen en ik stond waza-ari achter. Dat kon ik niet meer terughalen en dus verloren. De derde wedstrijd moest ik tegen Johan Hoekstra van Judoclub Kollum. Dat ging beter. Eerst scoorde ik waza-ari door een schouderworp en later nog een waza-ari toen hij om mijn schouderworp wilde lopen en ik hem op zijn rug stuurde. De vierde wedstrijd was weer tegen een jongen van Lu Gia Jen, Koen van Zeijl. Ook geen slechte judoka. Ik verloor doordat ik op de grond even de concentratie kwijt was en in een sankaku terechtkwam. Uitgeschakeld dus voor de prijzen. Nu nog in Haarlemmer meer in de -38kg en dan begin ik 2010 bij het Nieuwjaarstoernooi in de -42kg.

Ferron Touw werd eerste door in de finale Tim Kuipers te verslaan. Ben Schuurmans en Koen van Zeijl werden derde.

Een gedachte over “Zwaar ONNK”

Reacties zijn gesloten.