Druk weekeinde

Afgelopen weekeinde was erg druk voor ons. Op zaterdag deed ik mee aan het Dutch Open Espoir en op zondag aan het Open Waterlandse judotoernooi. Omdat ik vorige week flink ziek ben geweest was ik nogal afgevallen en dat merkte ik bij de weging van het Espoir.

Bij de eerste weging woog ik 38,1kg. Als ik dus één onsje afviel kon ik meedoen in de -38kg. Dus trui aangedaan en rondjes lopen. Na een kwartoertje te hebben gelopen en lekker te hebben gezweet ging ik weer wegen en ik woog nog maar 36,1kg. Hoe dat nou mogelijk was weet ik niet, maar goed is goed. Over de wedstrijden kan ik kort zijn. Ik stond slapjes te judoën en na twee wedstrijden was ik uitgeschakeld. De eerste wedstrijd tegen Saafir Berkhuizen doordat ik twee shido’s kreeg omdat ik teveel gebogen stond. De tweede wedstrijd tegen Ramon Witjes liep ik in een worp. Snel vergeten deze dag.

Zondag gingen we naar Purmerend voor het Open Waterlandtoernooi. Bij de weging woog ik met pak 38kg, maar ik wilde toch meedoen in de -42kg. Het was poulesysteem en ik moest vijf wedstrijden draaien. De eerste wedstrijd tegen Jaron Kapitein van Pijloo sports ging lekker totdat we aan de rand van de mat kwamen. Jaron zette een uchi-mata in die ik wilde doorsturen, maar dat ging niet, wat de jurytafel stond zo dicht bij de mat dat we er tegenaan zouden vallen. Dan maar de andere kant op vallen, op mijn rug dus en verloren. De tweede wedstrijd tegen Kevin van Braam van Kodokan. Ik ken hem nog van het Nieuwjaarstoernooi. Hij is erg sterk en ik merkte nu het gewichtsverschil. Hij gaf goed tegenstand, maar vlak voor het einde van de wedstrijd kon ik hem met een schouderworp gooien. Waza-ari en gewonnen. De derde wedstrijd moest ik tegen Mark de Haan van Kodokan ook een grote sterke jongen. Ik kon een beenworp overnemen en winnen met ippon. De vierde wedstrijd tegen Fabian Georges van van Heest. Dat was snel afgelopen. Een snelle schouderworp zorgde voor ippon. De vijfde wedstrijd hoedfe ik niet te spelen. Mijn tegenstander gaf geblesseerd op. Ik was in wedstrijdpunten gelijk met Jaron, maar hij had van mij gewonnen dus ik was tweede. Nu even lekker trainen en wat dingetjes afleren. Volgende toernooi 31 januari in Vlaardingen.

Een gedachte over “Druk weekeinde”

  1. Hoi Tijmen,
    Gefeliciteerd met je tweede plaats !
    Jammer van die wedstrijdtafel anders was het wellicht anders gelopen en had je de hoogste trede mogen beklimmen. Wij zien jullie volgende week in Vlaardingen. Ik ga daar ook in de -42 meedoen omdat ik langzamerhand te zwaar wordt voor de -38. Vandaag heb ik mijn eerste toernooi in de -42 gedaan in Antwerpen omdat ik net als jou een ons te zwaar was. Het ging gelukkig wel goed waardoor ik net als jou tweede ben geworden.

Reacties zijn gesloten.