Nieuwjaarstoernooi

Roos-Marie en ik deden zondag mee met het Nieuwjaarstoernooi in Den Helder. Voor mij de eerste keer in de -42kg.
’s Morgens wat vroeger weg want er lag een dik pak sneeuw. Eerst even naar Enkhuizen om Eric Bos op te halen. We waren op tijd ondanks dat de snelweg vol met sneeuw lag. Roos-Marie mocht eerst. Zij is eerste jaars B pupil en won een mooie derde prijs in een poule van vijf meisjes. Na de pauze was ik aan de beurt. Ik woog maar net boven de 38kg. Misschien was de weegschaal een beetje laag afgesteld of heb ik te weinig oliebollen gegeten.

De eerste wedstrijd stond ik tegen Igor Geervliet van Dung Hong. Ik was even te makkelijk en hij kon mijn o-uchi overnemen. Verloren. De tweede wedstrijd tegen Jimmy Versteeg. Die won ik met een snelle uchi-mata. De derde wedstrijd tegen Jan Willem Verbruggen van de Uitkomst, een snelle en gedchte tegenstander. Ik kwam een yugo achter te staan maar kon hem even later met een heupworp gooien voor ippon.  De vierde wedstrijd tegen Kevin van Braam van Kodokan. Hij is bijna een kop groter dus ik kon er mooi onderkomen voor een schouderworp. Ippon. De vijfde wedstrijd tegen Nick van Keulen was ook snel afgelopen. We kwamen op de grond zonder worp, waarna ik een verwurging aanzette. Hij tikte af, dus ippon. einde van de poule. Dus wachten op de prijsuitreiking. Toen ik als tweede op het podium stond bleek dat de telling niet goed was gegaan. Igor, Jane Willem en ik hadden evenveel punten dus we moesten nog twee wedstrijden. In de zesde wedstrijd tegen Jan Willem kwam ik weer met een yugo achter. Ik hield mijn hoofd niet koel en kon de achterstand niet meer wegwerken. In de zevende wedstrijd tegen Igor ging het spel lang gelijk op en moesten we in de golden score. IK zette te enthousiast een worp in en werd weer overgenomen. Derde prijs dus.

3 gedachten over “Nieuwjaarstoernooi”

  1. lieve tijmen en roos-marie.
    Jullie zijn het jaar goed begonnen met een goede prijs
    geweldig hoor
    groeten van opa en oma

Reacties zijn gesloten.