2e bij Districtskampioenschappen

Na een aantal wedstrijden in de -42kg te hebben gejudood, stond ik nu weer in de -38kg. Ondanks dat ik erg veel at en snoepte, was ik maar een paar onsjes zwaarder dan 38kg. Net even te licht om potten te breken in de -42kg. Gelukkig hoef ik niets te laten staan, gewoon niet snoepen en mijn gewicht is prima. Vandaag deden ongeveer 20 judoka’s mee in mijn klasse. Aan mijn kant van het schema ook een van de kanshebbers Owen Corzilius.

De eerste ronde was ik vrijgeloot, De tweede ronde moest ik tegen Julien de Graaf van Pijloo sports. Een bewegelijke judoka waar je moeilijk vat op krijgt. Ik kon hem wel sturen en met geduldig judo kwam de yugo en de winst. De derde ronde tegen Owen Corzilius van Hikari. Vorig jaar won hij van mij, waardoor ik me niet plaatsten voor de NK. Eric Bos had mij verteld hoe ik mijn pakking moest hebben om zijn lage schouderworp te neutraliseren. Dat lukte goed, ondanks dat Owen een yugo scoorde met een ko-uchi makikomi. Ik merkte dat mijn taktiek werkte en na twee minuten kon ik Owen werpen met een o-soto-gari. Ippon en dus door naar de halve finale. Ton Weert van Tom van der Kolk was mijn tegenstander. Ton kon ik sturen waar ik hem hebben wilde en met twee yugo’s won ik de partij. Dus nu de finale tegen….. mijn clubgenoot en favoriet Ferron Touw. Ik had niets meer te verliezen want met een finaleplaats ben je al geplaatst voor de NK. Ik probeerde een offerworp maar die lukte niet en ik kwam in een houdgreep. Ik kon er nog uitkomen. Maar even later pakt Ferron mij toch weer in een houdgreep die hij kon vasthouden tot ippon. Ferron dus kampioen. Toen moest ik de uitslag afwachten van de wedstrijd om de derde plaats. Als Tim Kuipers van Owen zou winnen had ik nog een keer om de tweede en derde plaats moeten judo├źn. Owen won en omdat ik al van Owen had gewonnen, was ik dus tweede. Eric Bos en Tamas Bravik bedankt voor het coachen, ik heb er veel aan gehad.

 1. Ferron Touw, BOS Judo Westfriesland
 2. Tijmen Brinkkemper, BOS Judo Westfriesland
 3. Owen Corzilius, Hikari
 4. Tim Kuipers, Dojo ’t Loo

3 gedachten over “2e bij Districtskampioenschappen”

 1. Hoi Tijmen,
  Bedankt voor je berichtje, jij ook heel erg gefeliciteerd met je 2e plaats !
  Leuk om te lezen dat het goed ging en je van Owen gewonnen hebt.
  Komen we elkaar misschien als de loting zo is toch nog een keer tegen in de -38.

  Ik zie je in Eindhoven

 2. Ha Tijmen
  Wat goed dat je je hebt geplaatst voor de NK!
  Veel succes volgende week!
  Groet,
  Jolanda

Reacties zijn gesloten.