Bloembollentoernooi 1e prijs

1e prijs bij BloembollentoernooiHet traditionele Bloembollentoernooi in Anna Paulowna wordt dit jaar voor de 34e keer gehouden. Ik doe hier voor de vierde keer mee. Het zijn altijd eerst poultjes en daarna kruisfinales dus lekker veel wedstrijden judoën. Ik had niet veel last van mijn neus meer en donderdag bij de training ging het ook goed, dus ik wilde er vol voor gaan. In de -38kg deden 17 jongens mee, verdeeld over drie poules.
De eerste wedstrijd tegen een oude bekende Marc Korver van Randers de Geus. Marc staat altijd goed te judoën maar haalt niet altijd een prijs. Hij is vooral op de grond beresterk dus ik moest zorgen dat ik in het staande gevecht mijn punten scoorde. Dat lukte niet in de gewone speeltijd. Marc bood goed weerstand. In de golden score kon ik hem omsturen toen hij een tani-otoshi probeerde. Waza-ari en de eerste partij gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Jelle Hofland van Cees Veen. Met een o-uchi-gari scoorde ik snel ippon. De derde wedstrijd tegen Melle?, Ik worp hem snel met een schouderworp. Ik dacht zelf yugo, maar de scheidsrechter zei ippon. Lekker makkelijk gewonnen, maar zo hoort het natuurlijk niet. De vierde wedstrijd ging ik voor het grondwerk. Ik scoorde een waza-ari met een schouderworp en werkte aan een verwurging. Die zat niet dus matte. Toen scoorde ik een yugo met uchi-mata en yugo met schouderworp. Op de grond bijna sankaku maar hij zat niet. Doorwerken naar kata-osae-gatame en toen hij er bijna uit was naar yoko-shiho gatame en ippon. In de vijfde wedstrijd stond ik tegen Ryan Pijloo van Pijloo sports. Hij is een snelle judoka met een hele goede techniek, dat zit zeker in de familie 🙂 . Ik liet hem geen ruimte en ik won met ippon met een beenworp. De zesde wedstrijd was tegen Olaf de Winter van ben Rietdijk. Ik maakte mijn  mooiste worp van vandaag, ippon met een tsuri-komi-goshi. Het bleek dat ik één wedstrijd teveel had gejudood. Per ongeluk hadden ze mij opgeroepen voor een wedstrijd van een andere poule. Maar ja, alles gewonnen dus kruisfinale. Zes gingen door. In de eerste ronde was ik uitgeloot dus mijn zevende wedstrijd was de halve finale tegen Jens de Jager van Gietelink. Jens heeft ook een goede schouderworp en je moet bij hem altijd goed oppassen. Na twee minuten kon ik hem voor ippon gooien met een lage schouderworp. Dus in de finale. Mijn tegenstander was Dede Kruisman van Kenamju. Het was geen mooie wedstrijd. Ik had wel de overhand, maar hij had goed opgelet en blokte mijn aanvallen goed. In drie minuten geen score en dus verlengen. Daar ging het bijna mis. Ik kon nog net wegdraaien uit een worp. Even later scoor ik waza-ari en heb de eerste prijs binnen gehaald! Kevin Kishna was vandaag de coach en hij zorgde voor goede tips in de finale. Bedankt Kevin!

Een gedachte over “Bloembollentoernooi 1e prijs”

Reacties zijn gesloten.