Friese Master!

Eerste prijs bij Friese MastersVandaag de hele dag in Friesland voor de Friese Masters. Roos-Marie ging ’s ochtends judoën en ik ’s middags. Dorus Rood en zijn moeder reden ook mee. Zij zijn onze buren en het is wel zo gezellig om samen te rijden. Twee jaar geleden was ik hier al eens eerste geworden, maar toen had ik maar één tegenstander. Vandaag stonden 14 jongens op de mat, waaronder ook een aantal NK gangers en Jilles Bonnema, waartegen ik graag revanche wilde nemen na mijn verlies tegen hem bij de NK.

De eerste wedstrijd tegen Arthur Heeres van Shogonai Dronten. Ik heb nog nooit tegen hem gejudood en ik wilde eerste even aftasten. Hij zette meteen een sutemi in die ik kon blokkeren en ik zette meteen een o-uchi-gari in. Ippon binnen 10 seconden. De tweede wedstrijd was tegen Thijs Olde Hampsink van Judokwai Vriezenveen. Ik probeerde een worp en Thijs ging naar de grond en ik kon meteen een verwurging aanzetten. Weer met ippon gewonnen. De derde wedstrijd, de halve finale, tegen Manuel Blaak van Slingerland. Hij had zijn vorige wedstrijd gewonnen met een mooie schouderworp, dus ik moest oppassen. Ik wilde het op de grond uitspelen. Nadat ik zijn schouderworp had geblokkeerd, kon ik hem na even werken in een kami-shiho-gatame krijgen. Na 25 seconden ippon en in de finale tegen Dean Sonder van Slingerland. Deze wedstrijd ging wat moeilijker, maar ik scoorde wel een yugo met een schouderworp daarna kreeg ik nog een yugo omdat Dean twee shido’s kreeg. Rustig uitspelen en ik was weer eerste, net als vorige week. We kregen een leuke roestvrijstalen prijs. Weer eens wat anders.

Een gedachte over “Friese Master!”

Reacties zijn gesloten.