NK, 3 wedstrijden, gebroken neus

tegen Luka StojkovVandaag gingen we naar Eindhoven om voor de tweede keer in de -15 mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap. Ferron en ik hadden ons twee weken gelden geplaatst door 1e en 2e te worden in het district.  Het is altijd een hele belevenis in de indoorsportshallen en ik wilde dit jaar verder komen dan vorige keer. Om twaalf uur ging ik wegen. Mijn gewicht was prima en na te hebben gegeten ging ik warmdraaien met Ferron. We hadden ons goed voorbereid en hadden goede verwachtingen.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Jilles Bonnema van Akkermans in Noord-Nederland. Jilles judoot nogal wild, maar ik kon hem goed van me afhouden. Op de grond wilde ik een verwurging aanzetten en hij ging met zijn hoofd snel naar achteren. Krak zei iets in mijn neus en het bloed liep er uit. Na te zijn opgelapt door de EHBO ging ik met een enorme prop watten in mijn neus weer verder. Ongeveer een halve minuut voor het einde begon mijn andere neusgat te bloeden en ik raakt mijn concentratie kwijt. Jilles kon toen een yugo scoren en ik had deze wedstrijd verloren. Wel balen en met een knallende pijn in mijn neus ging ik naar de kant. Mijn tweede wedstrijd was tegen Luka Stojkov van Midden Nederland. Dat ging beter. Binnen vijftien seconden een ippon met o-soto-gari. De derde wedstrijd was Daan ten heuvel mijn tegenstander. Een bekende judoka die sterk judoot. Hoewel ik een shido kreeg kwam ik steeds beter in de wedstrijd. Helaas kwam ik vlak voor het einde op mijn kont terecht en Daan kon mij omduwen en in een houdgreep pakken. Afgelopen uit. Drie wedstrijden gejudood in een sterk bezet NK. Ik had graag nog verder gekomen, maar ik heb tenminste wel twee keer meegedaan aan de NK dat is ook een hele ervaring.
Nu even kijken hoe het met mijn neus gaat. Voorlopig maar even rustig aan doen.

5 gedachten over “NK, 3 wedstrijden, gebroken neus”

 1. Hey, sorry van die gebroken neus en ik hoop dat die snel weer hersteld, en dat je in Stiens weer partij mag geven,

  Sportieve Groeten,

  Jilles

 2. Ha die Tijmen,

  We schrokken wel toen we lazen dat je neus gebroken is, dat is echt balen man. Dat je toch de moed hebt gehad om door te judoën siert je echt !

  We hopen ook jou volgend seizoen nadat de laatste jaars -15 over zijn naar de -17 weer vaak op een sportieve manier te mogen ontmoeten !!

  Groeten en sterkte met je neus,

  Ziggy (Eric)

 3. Hoi Jilles,
  In Stiens hoop ik weer van de partij te zijn.

  Hoi Ziggy,
  Volgend jaar ben ik ook -17 😉

  Ik zie jullie zeker weer op de talentenstage?

 4. Hoi Tijmen,
  Je hebt in ieder geval alles gegeven. Nu waren het ‘net-niet’ partijen. Blijf trainen en het worden vanzelf ‘net-wel’ wedstrijden.
  Je hebt er veel plezier in en dat telt!

  groetjes,
  Papa

Reacties zijn gesloten.