Internationaal Judotoernooi Venray 9e

Om negen uur stapten we in de auto om naar Venray te gaan. Eric Bos reed met ons mee. Om twaalf uur moest ik wegen en met 37,2kg ben ik nog steeds prima op gewicht. Ferron Touw en ik zaten in de -38kg in een grote poule van 60 jongens. Onze poule zou pas beginnen om half drie dus we hadden veel tijd om rond te kijken en Melle aan te moedigen. Helaas liepen de wedstrijden nogal chaotisch en we moesten ons pas om vier uur op de mat melden.

De eerste wedstrijd was tegen een Duitser, Leopold Reinecke van HT16. Hij wilde niet aanvallen en kreeg al snel een shido. Even later scoorde ik waza-ari met een o-soto-gari. Halverwege de wedstrijd scoorde ik met dezelfde worp een ippon, dus de eerste wedstrijd was binnen. De tweede wedstrijd was tegen Matesz Dimovski van Judo Klub Siska in Slowakije. Ik was sterker in tachi-waza en hij was iets sterker in ne-waza. We scoorden allebei niet dus twee minuten golden score. Ook weer geen score, dus de scheidsrechter moest een winnaar aanwijzen. Hoewel ik dacht dat ik het meest had aangevallen wees de scheids toch Stanislaw aan als winnaar. Balen en na de herkansing. De derde wedstrijd was tegen de Belg Michiel Verhegge van Judoclub Ardooie. Ook deze wedstrijd ging in het begin gelijk op en ik probeerde op de grond veel verschillende technieken.  Met een schouderworp scoorde ik een yugo en we kwamen weer op de grond. De scheidsrechter liet lang op de grond doorspelen en ik kon doorbouwen aan een sankaku. Die zat voor 18 seconden dus een tweede yugo en gewonnen. De vierde wedstrijd was tegen Erik Lissel van SPIF judo in Zweden. Hij had al een paar wedstrijden gewonnen met een hele snelle schouderworp, dus even oppassen. Door mijn sterke paking kon hij niets doen en kreeg hij een shido. Ik liet even los en hij scoorde een yugo. Nu stond ik achter. Gewoon door judoën en vlak voor het einde kreeg hij nog een shido, dus ik een yugo. In de verlenging kreeg hij nog een shido dus ik won met waza-ari. De vijfde wedstrijd tegen   Sian-Tang Teng, ook van HT16 in Duitsland. Ik won binnen zeven seconden met o-soto-otoshi ippon. De zesde wedstrijd was tegen Ramon Witjes van Stichting Top Judo Nijmegen. Bij het Espoir won hij nog van mij. Het was een zware pot, maar halverwege scoorde ik yugo met een schouderworp en even later nog een. De voorsprong vastwhouden en weer gewonnen. De zevende wedstrijd was om een plaats in de troostfinale. Ik stond tegen de Britse kampioen, Kieran Davin van Moberly Judo, een oude bekende waarvan ik in Antwerpen had verloren. Ik was wel sterker dan hem en hij kreeg een shido voor passiviteit. Helaas kon hij me verrassen met een beenhaak en yugo scoren. Ik kon die niet meer wegwerken dus een negende plaats was voor mij. Ferron haalde wel de finale maar verloor die helaas en werd tweede. Door alle vertraging kwamen we moe maar tevreden om half twaalf ’s avonds thuis. Eric, bedankt voor het coachen, het was een leuk toernooi.