Open Flevolands Kampioenschap 1e

Omdat ik ’s middags thuis wilde zijn had ik me laten ompoulen van de -38kg naar de -42kg. Ik moest toch een keertje naar een hogere gewichtsklasse dus waarom nu dan niet? In de -42 zaten een paar sterke jongens zoals mijn clubgenoot Joël van Os. We waren ingedeeld in twee poules de eerste twee per poule gingen door naar de kruisfinales. In mijn poule zaten vier jongens, dus in ieder geval drie wedstrijden judoën.

De eerste wedstrijd was tegen Gerard Verbree van JV Anton Geesink, een jongen met een gele band die in deze categorie niet in een eigen poule zaten. Ik gooide hem drie keer op zijn rug maar kreeg geen ippon maar eerst twee yugo’s en toen een waza-ari. Even later een houdgreep vast en scoorde zo twee keer waza-ari en ippon. De tweede wedstrijd tegen Ralph Hoogeboom van De Lange. Hij is een kop groter en ik zou mijn moment moeten zoeken om te winnen. Ralph was sterk en kreeg twee keer een yugo die werden weggewuifd. Na twee minuten vond ik mijn opening en scoorde waza-ari met o-soto-otoshi. Daarna kreeg ik nog een shido tegen maar de overwinning was er. De derde wedstrijd tegen Rudy de Kruijk van Den edel. Hij is een snelle judoka met een goede voetveeg. Opgepast dus. Al vrij snel scoorde ik een waza-ari met een schouderworp. Een ruime voorsprong en ik was zo dom om wat rustiger te judoën. Ik liep toch in zijn voetvoeeg en hij scoorde ook waza-ari. We stonden weer gelijk en ik was gewaarschuwd. Ik werkte hem naar de grond en kon hem in sankaku krijgen. 20 seconden vasthouden en de tweede waza-ari was ippon. Ik ging dus als nummer één naar de kruisfinale en de nummer twee van de andere poule zo mijn tegenstander zijn. Dat werd onverwacht Joël van Os. We kennen elkaar heel goed van de traingen op de club en ik kan moeilijk van hem winnen. Het ging heel lag gelijk op. Ik kon niet goed onder zijn pakking komen voor mijn worp, maar gelukkig lukte zijn worpen ook niet. Aan het einde in een alles of niets poging probeerde ik een eri-seoi-nage en precies toen het zakje viel scoorde ik een yugo. Dus geplaatst voor de finale. Ralph Hoogeboom was weer mijn tegenstander. Hij was nog iets feller dan in de eerste wedstrijd, maar André Touw gaf mij een goede tip. Toen Ralph mij pakte gooide ik hem met een offerworp en scoorde waza-ari. Nu moest ik handhaven. Dat ging maar net en ik kreeg een shido tegen. Met nog tien seconden te gaan scoorde ik nog een yugo en de eerste plaats was binnen.
Dit was mijn laatse wedstrijd voor de vakantie. Nu ga ik wat rustiger doen en hopen dat ik wat ga groeien. Over een half jaar moet ik wel in de -46kg kunnen uitkomen.

Een gedachte over “Open Flevolands Kampioenschap 1e”

Reacties zijn gesloten.