1e Ronde Regiocompetitie

regio tegen Tijs KlaverHèhè eindelijk was het zo ver, de eerste ronde van het regiocompetitie. Dit jaar speel ik in de groep 1995/1996/1997. Het is een competitie van zeven teams in de regio Noord-Holland noord en er zijn zeven rondes. Ons team bestond uit: Dennis, Isabel, Dries, Noor, Daan, Youri, Jelle, Jeffrey, Dorus, Andrew, Joël, Tijmen, Tessa, Timo, Shane en Luca. We misten één gewicht, de -46kg van de groep 1998/1999/2000. De coaches zijn Henk Loesberg en Raymon van Os
Toen we aankwamen kregen we team bespreking van Raymon van Os. Ik zat in de -46 en ik wist wel dat het zwaar zou worden. Op de weegschaal woog ik 39 dat betekende dat het maximaal 7 kilo kon schelen met mijn tegenstanders.

De eerste wedstrijd was tegen HABC Dun Hong. Ik moest tegen Igor Geervliet na 3 minuten fel knokken kwam ik in een houdgreep. Ik had verloren, maar het team had verder alles gewonen, uitslag 20 (91)- 4 (20). De tweede wedstrijd was tegen Budocentrum Julianadorp. Ik stond tegen een meisje, Amber Koopmans. Ze begon de wedstrijd heel fel maar na 20 seconden scoorde ik volle ippon met o-soto-gari. Gewonnen dus het team had ook genoeg gewonnen, uitslag 14 (67)- 10 (44). De derde wedstrijd was tegen JV de Uitkomst. Het team van de Uitkomst had allemaal een mooi blauw pak met een rug embleem. Mijn tegenstander was Tijs klaver.  Hij is een grote sterke jongen.  Na 10 seconden gooide ik Tijs in een volle schouder worp waza-ari. Na de matte gooide ik hem meteen in een o-soto-gari ippon. Het team Won met 18 (87)- 4 (20) De vierde wedstrijd was tegen Rick Drijsen. Ook een grote sterke jongen. Met het vuurtorentoernooi verloor ik van hem, maar op het OFK had ik al een beetje in de gaten hoe ik van hem zou kunnen winnen. Ik probeerde een met een lage tai-o-toshi maar toen ik dat deed werd ik overgenomen en kreeg ik een yugo tegen. In de loop van de wedstrijd wilde Rick een worp in zetten, maar ik draaide er voor en een schouderworp doen. Hij vloog door de lucht en ik maakte een ippon. Rick kwam hard neer en bezeerde zijn al geblesseerde teen weer. (Rick veel beterschap met je teen). Het was een geslaagd dagje. Na het toernooi gingen we nog even kijken bij mijn oom en tante’s nieuwe huis