Westfries Weekend

Dit weekend hadden we zaterdag de 1e ronde van de Westfriese Judocompetitie voor de senioren en zondag de 1e ronde van de Jeugd Westfriese Judocompetitie. Zaterdag speelden we in Alkmaar bij Tom van der Kolk tegen Ben Rietdijk, Judo Yushi en Karel Gietelijnk/Pijloo sports. Ons team bestond uit Joël van Os, Tijmen Brinkkemper, Mitchel Ronde, Alex Bos, Rick Kramer, Kevin Kishna, Jurriaan Alderlieste en Niels van Dam. Joël en ik stonden in de -42kg en de -46kg.

De eerste wedstrijd stond in in de -42kg tegen Ymke van den Burg van Ben Rietdijk. Zij verdedigde sterk en in de reguliere tijd en de golden score kon ik geen punt maken. Ik won op hantei. Joël won op de -46kg, maar het team verloor met 8-12. De  tweede wedstrijd tegen Judo Yushi  stond ik in de -46kg. Mijn tegenstander was Kevin Koehof. De regerend Noord-Hollands kampioen. Ik kon hem twee keer mooi doorsturen en scoorde twee waza-aris. Ons team won 12-8. In de derde wedstrijd stonden we tegen het gepromoveerde team van Karel Gietelink. Ik stond tegen Jaron Kapitein. In Waterland speelde ik al tegen hem en won hij. Nu kon ik met ippon van hem winnen. De vierde wedstrijd ging niet door want Hikari had afgezegd.

Op zondag stond ik in het team van de Jeugdwestfriese. Dit team bestond uit Megan Pels, Nicole Sukanda -24kg, Dries Boulidam -24/-27kg, Jelmer Luijt, Anko van der Ham -30kg, Melle van der Ham, Jeffrey Loesberg en Brian Sikkens -34/-38kg, Ferron Touw, Joël van Os en Tijmen Brinkemper -42/-46kg, Mitchel Ronde -50kg en Shane Weeland -55kg. Vandaag was ik niet zo scherp als gisteren. De eerste wedstrijd tegen de Lange stond ik in de -46kg tegen Ralph Hoogeboom. Hij was te strek en toen ik een misstap maakte reageerde Ralph meteen en ik ging voor ippon op mijn rug. Ons team won de wedstrijd met 12-6. De tweede wedstrijd tegen Tom van der Kolk speelde Ferron op de -46kg. Hij raakte helaas aan zijn elleboog geblesseerd door een onbesuisde actie. Beterschap Ferron!. We wonnen ook deze wedstrijd met 12-6. De laatste wedstrijd tegen Hikari, stond ik tegen Owen Corzelius, die ook was doogeschoven van de -42kg naar de -46kg. Ik kon hem goed sturen en scoorde een yugo. Jammer genoeg pakte hij me toch met een snelle ko-uchi-makikomi. Ippon verloren, maar het team won met 10-8. Een mooie score dus en een mooie afsluiting van een druk judoweekend.

Een gedachte over “Westfries Weekend”

Reacties zijn gesloten.