Koegrastoernooi 4e

tegen Vincent Bosma van Dun HongZaterdag 2 oktober waren we in ’t Zand om mee te doen aan het Koegrastoernooi. Dit toernooi is in Noord-Holland het traditionele begin van het seizoen. Met mijn 39kg zit ik nog ruim onderin de -42kg klasse. In mijn gewicht waren drie poules. De eerste twee gaan door naar de kruisfinales om te spelen voor de prijzen.

De eerste wedstrijd was tegen Kevin Snijders van Judo Yushi. Ik heb al heel lang niet meer tegen hem gejudood. Ik ging goed van start en kon goed sturen. Kevin kreeg een shido voor passiviteit. Helaas werd ik te onvoorzichtig. Door een mislukt aanval kwam ik in een houdgreep en verloor. Ik moest de twee overige van poulewedstrijden winnen om me te plaatsen voor de kruisfinales. De tweede wedstrijd was tegen Tim v/d Zwet van Dojo ’t Loo. Ik won snel door een ipoon met een tsuri-komi-goshi. De derde wedstrijd was tegen Pim Blom van Philipoom. Deze wedstrijd won ik op ippon met een lage schouderworp. In de kruisfinales had ik mijn vierde wedstrijd tegen Stan Greveling van Dojo ’t Loo, een sterke jongen. Ik won deze pot met een waza-ari en een yugo. In de halve finale, mijn vijfde wedstrijd, stond ik tegen mijn clubgenoor Joël van Os. Hij was door een vrijloot in de halve finale gekomen. We konden allebei niet scoren, maar ik kreeg wel twee shido’s tegen. Verloren dus met een yugo. In de herkansing, mijn zesde wedstrijd, moest ik tegen Vincent Bosma van Dun Hong. Ik won met waza-ari door een offerworp. Mijn zevende wedstrijd om de derde prijs was tegen Mees Bakker van Yamagichi. In het begin ging het gelijk op, maar ik raake een yugo achter doordat een overname net weer werd teruggepakt. Even later kwam ik door een worp van Mees keihard op mijn voorhoofd terecht. Ik was even de kluts kwijt en toen ik in de gaten had wat er gebeurde lag ik in de houdgreep. Ik was duizelig en had hoofdpijn dus ik tikte af. Een vierde plaats dus maar wel heel lekker gejudood. Joël van Os won de finale van Kevin Snijders en nam de eerste prijs mee. Alex Bos, bedankt voor het coachen.

Een gedachte over “Koegrastoernooi 4e”

Reacties zijn gesloten.