Teamwedstrijden

Dit seizoen heb ik geluk. Ik ben opgesteld in de Westfriese Competitie, de Westfriese Jeugdcompetitie en de Regiocompetitie. Ik mag dus lekker vel teamwedstrijden draaien. In de WFJC en WFJJC draai ik afwisselend in de -42kg en de -46kg. In de Regiocompetitie draai ik in de -46kg. Dat is nog wel zwaar met mijn 39kg, maar het gaat toch redelijk. Vorige week draaiden we de WFJJC tegen Ben Rietdijk, Judo Yushi en de Lange. Afgelopen weekend draaiden we de Regiocompetitie tegen Asahi San, Body Action en Dun Hong.

In de hoofdklasse van de WFJJC is het behoorlijk zwaar. In de -42kg en -46kg sta ik opgesteld samen met Ferron Touw en Joël van Os. In de eerste wedstrijd tegen Ben Rietdijk stonden “Joël en Ferron op de -42 een -46. We wonnen met 12-6. In de tweede wedstrijd tegen Judo Yushi stond ik op de -46kg tegen Kevin Koehof. Ik kon de stand gelijk houden tot ver in de golden score. Helaas pakte Kevin toch nog een yugo toen ik in een alles-of-niets poging een offerworp probeerde. We werden de mat afgeveegd door Judo Yushi. We verloren met 16-2. In de laatste wedstrijd tegen de Lange stnd ik weer in de -46kg. Het gewichtsverschil met mijn tegenstander Ralph Hoogeboom begint echt een rol te spelen. Ik verloor door waza-ari en drie shidos. Ons team won met 10-8 We staan netjes op de tweede plaats in de hoofdklasse.In de Regiocompetitie is het niveau duidelijk anders. In de eerste wedstrijd tegen Asahi San stond ik tegen een meisje. Ik won snel door eerst een yugo met een schouderworp en daarna ippon meteen o-soto-gari. We wonnen met 20-4. In de tweede wedstrijd tegen Body action hoefde ik niet te spelen want er was geen tegenstander. We wonnen met 18-6. De derde wedstrijd tegen Dun Hong won ik op de grond. Nadat eerst een sankaku niet lukte kon ik mijn tegenstander Max kantelen en met een houdgreep ippon scoren. De match werd door ons gewonnen met 18-6. In de Regiocompetitie staan we ongeslagen bovenaan.