5e ronde Regiocompetitie

actiefotoOp zaterdag 15 januari gingen we helemaal naar het voormalige eiland Wieringen om in de knusse dojo van Asahi San de vijfe ronde van de regiocompetitie mee te doen. Na een paar keer afwezigheid vanwege mijn blessure was het leuk om weer in het team te staan. Joël en Ferron waren er niet, die waren in Eindhoven om de eerste en tweede prijs in het Open Espoir te halen.

Voor Joël was geen vervanger en op de -55kg haden we ook niemand. Jammer want dan begin je al met 4 matchpunten achterstand. De eerste wedstrijd moesten we tegen de Uitkomst, die wel met een volledig team de mat opkwam. Bij de lichte gewichten werden al een paar wedstrijden teveel verloren, zodat ik de stand niet meer gelijk kon trekken. Ik moest tegen Thijs Klaver. hij is een kop groter dan mij en ik wilde hem door veel te aanvallen geen kans geven om controle op mij te krijgen. Als snel scoorde ik een waza-ari en een yugo door een schouderworp. Daarna kreeg ik Thijs in een sankaku, maar de scheidsrechter riep matte. Doordat er een gewicht tussenuit was dacht hij dat we in de categorie zaten waar nog geen sankakus, en worden op twee knieën mochten worden gemaakt. Hierna ging ik wat voorzichtiger judoën en Thijs kreeg een kans om mij te gooien. Waza-ari tegen en gelijk. Dan maar weer alles uit de kast en met een snelle worp scoorde ik weer waza-ari dus ippon. We verloren als team met 10-14
De tweede wedstrijd moesten we tegen Frits van der Werff. Op mijn gewicht was geen tegenstander, dus ik kon zo de punten binnenhalen. Gelukkig was de winning mood weer terug en de uitslag was 14-10 voor ons.
De derde wedstrijd was tegen Asahi San. Ik draaide de laatste partij want Asahi-San had geen zwaardere gewichten. Ik moest tegen een meisje dat erg wild judode. Ze was moeilijk vast te pakken en probeerde iedere keer een verwurging op de grond. Zodra ik mijn pakking goed kreeg scoorde ik een waza-ari met een schouderworp. Dat was ook de eindstand. Wij wonnen met 16-6. We gaan nog steeds sterk aan kop van de competitie met maar één verliespartij.

Een gedachte over “5e ronde Regiocompetitie”

  1. Ha die Tijmen,

    Gelukkig sta je na die vervelende zweepslag weer op de mat en ondanks dat jullie niet compleet waren als team toch (ook dankzij jouw inzet) nog steeds op de eerste plaats !!

    Leuk om te lezen, ga zo door !

    Ziggy

Reacties zijn gesloten.