Team Weekend

image regio_2011_02_05.JPGAfgelopen weekend hadden we het druk met teamwedstrijden. Zaterdag was de 6e ronde van de Regiocompetitie en zondag de 4e ronde van de Wesfriese jeugd judocompetitie. Ik stond in beide teams in de -46kg. Nog steeds een zware kluif met mijn 41kg.
De regiocompetitie was dit keer in Schagen in het mooie complex van Body Action. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen de thuisclub Body Action. Wij wonnen negen van de twaalf wedstrijden. Ik stond tegen een jiongen met een blauwe band die mij naar de groind trok met een potje nek omwringen. Zoiets had ik niet meer meegemaakt sinds de pupillen A!. Na de matté meteen met een o-soto-gari ippon gescoord. De tweede pot stonden we tegen Dun Hong. Ook tegen hun wonnen we negen wedstrijden. Mijn tegenstander was niet zo ervaren. Na vijf seconden kwamen we op de grond en ik won met een verwurging. De derde wedstrijd tegen Budocentrum Julianadorp ging niet zo gemakkelijk. Toen ik aan de beurt was konden beide teams nog winnen. Ik stond tegen een meisje, Amber Koopmans. Ik scoorde binnen 20 seconden ippon met een schouderworp. Het winnende punt was binnen. De laatste wedstrijd van deze ronde stonden we tegen judovereniging de Uitkomst. Vorige keer verloren we van hun en iedereen was gebrand op een revanche. En die kregen we. We wonnen 11 van de 12 wedstrijden op ippon. Ikzelf stond weer tegen Thijs Klaver. Ik gaf hem geen riumte en na één minuut kreeg ik hem in een sankaku. Die zat strak en Thijs tikte af. Ook mijn ippon was binnen. We staan nu nog steviger op kop. Dat was een leuke zaterdag, Raymon en Henk, bedankt voor het coachen. Klaarmaken voor het zware werk op zondag.
De Westfriese competitie was dit keer helemaal in Nieuw Vennep. We reden in de bus van Henk Loesberg en we namen alvast onze taktieken door. Judo Yushi, de thuisclub was onze eerste tegenstander. Ze waren veel te sterk voor ons. We verloren met 14-4. Ferron draaide op de 46, maar verloor met een yukootje van Twan van der Werff. De tweede wedstrijd was tegen de Lange. Ik stond nu op de mat, maar tegen Ralph Hoogeboom merkte ik mijn gebrek aan lengte en gewicht maar weer eens. Ik verloor op ippon. Ons team won wel met 10-8. De laatste wedstrijd tegen Tom van der Kolk werd een echte kraker. Tot de laatste twee spelers was de stand gelijk. Tessa Wormer werd de heldin door haar fysiek sterkere tegenstander op conditie te pakken met een waza-ari in de golden scrore. Ferron kwam op de mat in de -46kg, maar had geen tegenstander. We wonnen deze wedstrijd met 12-6 Doordat Hikari twee wedstrijden verloor, staan we nu weer op de tweede plaats.

Een gedachte over “Team Weekend”

 1. hoi tijmen leuke website heb je.
  maar er staat dat je 12 van de 9 wedstrijden heb gewonnen.
  maar dat moet 9 van de 12 zijn denk ik.
  ik zit in de e5 van zaanlandia.
  en de eerste wedstrijd heb ik 9-0 gewonnen van hercules.
  in deze wedstrijd heb ik een hettrik gemaakt (3 doelpunten achter elkaar)in een helft.
  en de tweede wedstrijd heb ik 3-3 gespeeld tegen kfc.
  en in deze wedstrijd heb ik twee doelpunten gemaakt.
  en vorige week heb ik 4-3 gewonnen van kwadijk.

  Groeten lars Haarbrink. doeg tot de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.