Omringtoernooi 2e plaats

Omringtoernooi 2e plaatsNa opgave in de ONNK, een paar wedstrijden in de Regiocompetitie en een tweede plaats met ons team in de Westfriese Jeugdcompetitie stond ik nu weer op de mat bij een gewoon toernooi. Veel van mijn leeftijdgenoten stonden dit weekend in Bremen, maar daarvoor ben ik nog niet in vorm. Zondag was het 2e Omringtoernooi. Een toernooi dat mede wordt georganiseerd door onze judostichting. Meedoen is dus eigenlijk wel verplicht. Ik had ingeschreven in de -46kg, maar door onvoldoende inschrijvingen werd samengevoegd met de -50kg. Helaas had enkele lichtere gewichten afgezegd, zodat ik met mijn 41kg mocht aantreden tegen drie zware jongens.

De eerste wedstrijd was tegen Wouter Smit van Hikiwake. Ik kon moeilijk bij hem in de buurt komen en ik probeerde met een hoog tempo te judoën. Ik scoorde een yugo met een schouderworp en hield het tempo hoog. Wouter kreeg een shido. Zijn coach zij dat hij mij meer moest meeslepen, dat deed hij en hij scoorde yugo en ik kreeg een shido. Na vier minuten was dat de stand en we gingen de Golden score in. Ik voerde het tempo nog meer op, maar er werd niet meer gescoord. Ik won gelukkig op hantei. Wel was ik helemaal op na zes minuten judoën met zo’n zware jongen. Ik moest meteen weer aan de slag voor de tweede wedstrijd, tegen Bart Boom van Dojo ’t Loo. De paar minuutjes rust waren niet genoeg geweest. Ik probeerde een worp, maar scoorde niet. In het grondgevecht kwam ik in een verwurging en tikte af. De derde wedstrijd was tegen Dario Bijker van Judo Academie Amsterdam. Het ging weer beter. Ik scoorde een yugo en kon rustig uitjudoën. De tweede plaats was voor mij.

Een gedachte over “Omringtoernooi 2e plaats”

Reacties zijn gesloten.