Bloembollentoernooi 2e

Podium BloembollentoernooiZaterdag 16 april gingen we met Ferron en André naar Anna Paulowna om mee te doen met het Bloembollentoernooi van judovereniging de Uitkomst. In de -17 jaar, -46kg zijn niet zoveel judoka’s in Noord-Holland. Misschien werd de poule samengevoegd met de -15jaar, zoals vorig jaar. Als dat zo was, dan kon ik lekker wat partijen judoën en danpunten verzamelen. Helaas was dat niet zo. Ik stond in een poultje van 4 deelnemers, allemaal bekenden.

De eerste partij stond ik tegen Sven Kruidenberg van Ben Rietdijksport. Sven hield erg af en ik kon geen goede worp maken. Zonder punten gingen we de golden score in. We scoorden weer niet, maar Sven krijg wel eindelijk een shido. Ik won op hantei. In de tweede wedstrijd stond ik tegen Tim Kuijpers van Dojo ’t Loo. Hij is een sterke judoka waartegen je geen fouten kan maken. Op de grond verdedigde ik niet goed en kwam ik in een houdgreep. In de derde wedstrijd moest in tegen Daniel Cortel van Haarlemmermeer. Als ik won zou ik tweede zijn. Na even aftasten kon ik hem werpen met uki-goshi en scoorde ik ippon.