Districtkampioenschappen 5e

Tegen Glen van ZalenZondag 3 april waren de disctrictkampioenschappen. De beste twee plaatsen zich voor het NK -17. Ik wist dat ik maar een kleine kans maakte op het podium. In mijn poule stonden twee Nederlandse kampioenen van de -15, namelijk Ferron Touw en Twan van der Werf. Ook Tim Kuipers stond na lange afwezigheid weer op de mat.

Mijn eerste wedtrijd was tegen Glen van Zalen van Kenamju. Zijn pakking zat niet goed en binnen twee seconden kon ik hem gooien, ippon. De tweede wedstrijd tegen Owen Corzilius van Hikari. Altijd oppassen met Owen, hij loert net zolang totdat hij zijn schouderworp kan maken. Ik kon hem goed aanpakken en de shido’s voor Owen stapelden zich op. Met nog 30 seconden stond ik een waza-ari voor. Even mijn rechterarm niet op de goede plek vast en Owen duikt er toch onder, ippon tegen met r. Balen. In de derde wedstrijd, de herkansing tegen weer Glen van Zalen duurde de wedstrijd iets langer. Nu win ik met een houdgreep na twee minuten. In de vierde wedstrijd, om de derde plaats sta ik tegen Ferron Touw. Ferron krijgt een shido voor crunching. Twee keer daarna gebeurt hetzelfde, maar krijg ik de shido voor gebogen judo├źn. Een yugo achter, dus risico nemen. Dat loopt verkeerd af en Ferron krijgt mij in een houdgreep. Ik kom daar wel uit, maar dit kost zoveel kracht dat ik de volgende houdgreep niet meer uitkom. verloren en een vijfde plek voor mij. Ferron word derde. Ook hij helaas niet naar de NK. Wel gaan de samen met school naar Eurodisney, ook leuk.

Een gedachte over “Districtkampioenschappen 5e”

Reacties zijn gesloten.