Weer eerste bij Friese Masters

podium Friese MastersIn de bloedhete sporthal ‘it Gryn’ in Stiens werd vandaag voor de vierde maal het judotoernooi de ‘Friese Masters‘ gehouden. Ik heb hier al twee keer eerder meegedaan en ik ben twee keer eerste geworden. Wat zou het vandaag worden? Mijn poule was op papier een poule van zes jongens, maar eenmaal bij de mat merkte ik dat ik maar twee tegenstanders had. De anderen vonden het misschien te warm.

De eerste wedstrijd was tegen Laurens Blanksma van Poelstra. Laurens verdedigde sterk maar ik kon met een schouderworp een waza-ari scoren. Even later nog een waza-ari dus ippon, de eindstand. De tweede wedstrijd moest ik weer tegen Laurens? Het bleek dat zijn tweelingbroer ook meedeed. Julian Blanksma judoode sterker dan Laurens. Ik moest goed oppasen, want hij loerde op een overname. Gelukkig kon ik een waza-ari scoren en dat vasthouden tot het einde. Mijn pak was al tot de draad nat en ik dacht dat we klaar waren, maar de organisatie liet ons twee keer tegen elkaar judo├źn. De derde wedstrijd tegen Laurens, die van zijn coach al vele instructies had gekregen won ik nu met een waza-ari door een voetveeg. De vierde wedstrijd, tegen Julian was tot het einde spannend. Ik scoorde een yugo en hield dit lang vast. Op het einde kwam daar gelukkig nog een waza-ari bij. Voor de derde keer dus op een eerste plaats. Wel jammer dat de andere deelnemers er niet waren.

Een gedachte over “Weer eerste bij Friese Masters”

  1. Misschien ben je wel een mooi weer judoka.dan ga je in iedergeval een goede zomer tegemoet.
    Succes voor de komende wedstrijden en groetjes aan de familie.

Reacties zijn gesloten.