JPT herfsttoernooi 2e plaats

tweede plaats JPTOp zaterdag 29 oktober gingen we helemaal naar Hengelo voor het JPT herfsttoernooi. Na de vakantie heb ik nog niet zoveel wedstrijden kunnen draaien. Bij het Koegras toernooi moest ik in de -50kg en had in maar één tegenstander. Bij het Open Alkmaarse moest ik ook in de -50kg, maar was ik ziek. In Hengelo waren er in de -17 jaar ook geen tegenstanders in de -46kg, maar mocht ik meedoen in de -15 jaar. Die jongens kom ik in januari toch ook weer tegen.

Ik zat in een poultje van 15 judoka’s en de eerste wedstrijd was ik vrijgeloot. De tweede wedstrijd moest ik tegen Luca Stojkov van Budo sport Arnhem. Ik won met ippon door een houdgreep. De tweede wedstrijd was tegen Ivailo Dijkstra van Sportinstituut Steringa. Hij stond sterk te judoën maar ik kon snel zijn zwakke plek vinden. Ik kon twee mooie worpen scoren. In de finale stond ik tegen een Duitse jongen. Ik had met coach Bert Dollé een tactiek besproken, maar dat ging toch niet zo goed. Binnen een minuut had ik verloren. Met een tweede prijs en twintig danpunten ging ik weer naar huis.