Districtkampioenschappen tweede

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma want de eerste twee bij de districtskampioenschappen plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen op 7 april in Tilburg. Op het podium komen is dus niet genoeg. In mijn poule deden tien jongens mee om zich te plaatsen. Ik wist dat ik een goede kans had, maar het moest wel effe gebeuren.

De eerste wedstrijd was tegen Ton Weert van Tom van der Kolk. Ik gooide hem eerst met o-soto-gari voor waza-ari en later scoorde ik ippon met ippon-seoi-nage. De tweede wedstrijd tegen Dede Kruisman van Kenamju ging moeilijker. In het begin was het aftasten en kregen we allebei een shido. Dede kreeg daarna nog een shido en ik stond een yuko voor. Daarna kon ik nog twee keer een yuko scoren. Dus weer een ronde verder. De derde ronde, de halve finale was tegen Ryan Pijloo, de Nederlands kampioen -42 -15jaar. Ryan wilde niet aanvallen en ik won door 4 keer shido – hansoku-make. Ik stond dus in de finale tegen Owen Corzelius. Owen gooide mij en scoorde yuko, maar ik verdraaide mijn arm en op de grond tikte ik af. Ik was nog geen tweede want ik zou nog tegen de winnaar van de herkansingsronde moeten. Na ruim drie uur was ik weer opgeknapt en moest ik tegen mijn clubgenoot Joël van Os, vorige week nog derde op NK -15. Het was geen mooie wedstrijd, maar ik won met yuko door twee straffen. Geplaatst dus voor het NK!

Een gedachte over “Districtkampioenschappen tweede”

Reacties zijn gesloten.