Derde op Nederlands kampioenschap

Vanmorgen speelde ik mijn belangrijkste toernooi tot nu toe. Door mijn tweede plaats op het DK had ik mij geplaatst voor de NK -17 in de -46kg en ik had zeker kans op een podiumplaats. Die kans moest ik natuurlijk wel effe pakken.

We gingen vroeg weg en dat was maar goed ook want de A7 was afgesloten voor onderzoek van een ramkraak in Zwaag. We waren lekker op tijd in Tilburg en de weging was prima. Na lekker warmdraaien met Ferron Touw ging ik de mat op voor mijn eerste wedstrijd tegen Lars Kamphuis uit Oost Nederland. Lars judoot erg wild en net zoals tegen Joël in de NK -15 gaf hij mij een stomp op mijn oog. Even was alles zwart en zag ik alles dubbel. Lars scoorde een yugo. Ik deed een schepje bovenop en ik scoorde ook yugo. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde ik mijn tweede yugo en had gewonnen. Mijn tweede wedstrijd, de kwartfinale tegen Wouter Simon uit Zuid Nederland begon ik niet zo goed ik kreeg een shido tegen en ik kreeg een waza-ari tegen door een overname. Ik scoorde nog wel, maar niet genoeg voor de overwinning. De derde wedstrijd stond ik tegen Rik Meeuwissen uit Midden Nederland. Ik was nu flink opgeladen en scoorde snel een ippon met o-soto-gari. De vierde wedstrijd om een plaats in de herkansingsfinale stond ik weer tegen Lars Kamphuis. Ik stuurde hem alle kanten op en scoorde een yugo en een waza-ari met een heupworp. Wat later kreeg ik hem in een houdgreep en scoorde ippon. De vijfde wedstrijd om de bronzen medaille was tegen Jilles Bonnema uit Noord Nederland ik ging snel van start en gooide hem bijna met een voetveeg. Even later, toen ik wilde inzetten pakte hij mijn been. Dat mag niet en Jilles kreeg hansoku-make. Ik had dus gewonnen en de derde plaats was voor mij. Eric Bos, bedankt voor het coachen en Papa bedankt voor het heen en weer rijden.
Mijn clubgenoot Ferron Touw speelde ook om de derde plaats, maar dan in de -50kg. Hij stond een waza-ari voor, maar vlak voor het einde kwam hij helaas in een houdgreep en werd vijfde. Wat jammer zeg.

6 gedachten over “Derde op Nederlands kampioenschap”

  1. Hoi Tijmen,
    Superkanjer deze is binnen en blijft voor altijd!
    Groetjes,
    Mhand, Lucia, Noor, Dries

Reacties zijn gesloten.