7e plaats in ECC Berlijn

Vrijdag 4 mei vertrokken we om 6 uur van de Kennemersporthal naar Berlijn om mee te doen aan de Europa Cadet Cup. Na een lange reis en één nacht in een hotel gingen we zaterdag weer vroeg naar de Sportforumhal waar ’s morgens om 7 uur de weging was. De wedstrijden begonnen pas om 10.00 uur, dus ik had genoeg tijd om te eten en warm te draaien. Mijn vader en moeder en mijn zusje Roos-Marie waren ook naar Berlijn gereisd en ze zaten al vroeg op de tribune.
mijn eerste wedstrijd tegen Vaclav Zemla uit Tsjechië was pas om 13.00 uur. Vaclav verdedigde sterk en we konden in de eerste vier minuten niet scoren. In de Golden Score scoorde ik een waza-ari en won de wedstrijd. Gelukkig niet in de eerste ronde eruit zoals in Teplice. De tweede wedstrijd was tegen de Duitser Sebastian Goethe. Sebastian bewoog wild en hij begon steeds hard te rammelen, maar hij deed geen technieken. Hij kreeg een shido. Toen ik mijn pakking goed kreeg kon ik hem gooien en scoorde yuko en kreeg hem in de houdgreep. Die zat niet lang genoeg voor een score, maar ik kon daarna de wedstrijd uit judoën en winnen. De derde wedstrijd, de kwartfinale, was Tegen Matthijs van Harten van Slingerland. Ik had op het laatste moment een andere coach en ging niet volledig geconcentreerd de mat op. Ik liep zo op een tomoe-nage en verloor de wedstrijd. De vierde wedstrijd, de herkansing stond ik tegen Patryk Walczyk uit Polen. Deze wedstrijd gingen goed en na een minuut gooide ik hem met een schouderworp voor waza-ari en kon hem in de houdgreep nemen en ippon scoren. De vijfde wedstrijd was tegen Aymeric Conet uit België. Na een minuut aftasten zette Aymeric een uchi-mata in die ik kon doorsturen, maar op het laatste moment kon hij schijnbaar toch nog weer overnemen want ik kreeg het punt tegen. Ik was geëindigd op de zevende plaats, geen slechte prestatie vind ik zelf. Owen en Matthijs zaten in de finale. Owen pakte het goud. Zondag heb ik gekeken hoe de zwaardere gewichten judoden en maandag en dinsdag hadden we judotrainingskamp met alle deelnemers.

Een gedachte over “7e plaats in ECC Berlijn”

Reacties zijn gesloten.