Open Alkmaarse 3e plaats

Vandaag vroeg naar Alkmaar voor het Internationale Open Alkmaars Judotoernooi. In de -55kg was een leuke poule met ook twee Zweden. Voordat we konden beginnen kwam de scheidrechter naar mij toe omdat mijn broek te kort was. Ik ben dus toch meer gegroeid dan ik dacht. Helaas had ik geen langere broek bij me. Gelukkig kon ik van Ben, Twan en Igor een broek lenen. Bedankt jongens!

De eerste wedstrijd stond ik tegen Twan van der Werff van Judo Yushi. Hij is een sterke judoka en hij scoorde ippon op de grond. Ik ging meteen al door naar de herkansing en zou heel wat wedstrijden moeten winnen om nog op het podium te komen. De tweede wedstrijd was tegen een Zweedse judoka, Victor Skoglund. Het ging de halve wedstrijd gelijk op en toen kon ik hem gooienj voor ippon. De derde wedstrijd was tegen Kevin Snijders van Judo Yushi. Hij had getraind op mijn worp waarmee ik in Koegras van hem won. Ik deed een andere worp en won met ippon. De vierde wedstrijd was tegen de Zweed Lukas Andersson. Hij ging steeds naar de grond en was ook sterk met houdgrepen. Toen hij weer naar de grond ging zette ik een harde sankaku aan waardoor hij aftikte. De vijfde wedstrijd ging om de derde plaats. Mijn tegenstander was Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. Hij deed niet zoveel, maar stoorde wel zo dat ik ook niet aan werpen toekwam. Ik won met yuko door shido’s. Toch op het podium dus, maar ik moest me nog even opladen, want ik mocht nog een zesde wedstrijd om de tweede plaats tegen Ben Schuurman van Lu Gia Jen. Helaas kon ik die niet winnen, Ben was te sterk, maar toch een mooie derde plaats vandaag en lekker veel wedstrijden kunnen draaien.

Een gedachte over “Open Alkmaarse 3e plaats”

Reacties zijn gesloten.