Derde in Lommel

Gisteren moesten we weer vroeg op want ik moest om kwart over negen wegen in Lommel in Belgiƫ. Ik deed mee met de Soeverein Judo Cup. Mijn eerste toernooi nadat ik met mijn gebroken teen aan de kant kwam te zitten.

De Soevereincup is een mooi toernooi met veel deelnemers. Er deden vooral goede Belgen mee. Het duurde erg lang. De eerste ronde was ik vrijgeloot. Pas om half twaalf kwam ik in de tweede ronde tegen de Belg Brecht Acou van JCOB. Ik scoorde snel een waza-ari met een schouderworp en kon de wedstrijd na twee minuten afmaken met een houdgreep. De derde ronde was tegen Francesco Zeami van de Belgische Franstalige selectie. Francesco verdedigde sterk, maar ik kon na drie minuten een yuko scoren. Die hield ik tot het einde, ook al kregen we allebei nog shido’s. De vierde ronde was de halve finale tegen de Belg Siem van Damme van JT Jigo Tai Zemst. Siem is een erg sterke judoka ik had moeite om mijn pakking te krijgen. Lang scoorden we niet. Een minuut voor het einde probeerde ik een beenworp, maar ik werd op het laatste moment doorgestuurd. Helaas deze verloren. Toen moest ik tot twee uur wachten voor mijn partij om de derde plaats tegen Wouter Simon van van der Pol. Het was een zware wedstrijd. Ik scoorde een waza-ari met o-soto-gari die ik gelukkig tot het einde kon verdedigen. Een mooie derde plaats dus, al is mijn conditie nog niet goed genoeg.