Alweer eerste bij Friese Masters

Vandaag deed ik voor de vierde keer mee met het Friese Masters toernooi in Stiens. De vorige drie keren dat ik meedeed werd ik eerste. Dat zou vandaag niet zo makkelijk gaan. In mijn gewicht was geen poule, dus ik zat in de -66kg, in een poule met senioren.
De eerste wedstrijd was tegen Bram van der Zwaag van Tom van der Kolk. Hij is een sterke judoka, maar ik kon mijn pakking goed maken. Ik scoorde yuko en waza-ari met een schouderworp en na twee minuten nog een waza-ari met een o-soto-gari. De tweede wedstrijd tegen Rori Wijnhorst van Judo Groningen won ik ook met twee waza-ari’s en een yuko. De derde wedstrijd was de halve finale. Ik moest tegen Jacob Koornstra van Sportschool Poelstra, de plaatselijke favoriet. Jacob begon sterk en al snel stond ik een yuko achter door een beenworp. Na wat aanwijzingen door mijn coach Pieter Schipper kreeg ik hem goed vast en scoorde een ippon met een uchi-mata uit het boekje.
In de finale stond ik tegen Arthur Meulema van Judo Groningen een sterke judoka. In zijn eerdere wedstrijden zag ik dat zijn conditie niet goed was. Mijn opdracht was om twee minuten hard te vechten en daarna een worp te maken. Dan moest ik wel overeind blijven natuurlijk. Dat ging bijna fout. Heel snel kreeg ik een yuko tegen door een voetveeg. Na een tijdje kwamen we in grondgevecht. Arthur probeerde een houdgreep en een armklem. Ik draaide goed weg en ik kon hem verrassen met een verwurging. Ippon en de eerste plaats was voor mij.

Een gedachte over “Alweer eerste bij Friese Masters”

Reacties zijn gesloten.