CIOS team toernooi 1e prijs

Het winnende team Studenten van het CIOS organiseren jaarlijks een teamtoernooi voor jeugd om de “Jaap Nauwelaerts de Age” wisselbokaal.
De opbrengst gebruiken ze om te sparen voor een studiereis naar Japan. Onze trainer Eric Bos geeft les op de CIOS en is dit jaar ook naar Japan geweest. Veel teams haden zich ingeschreven voor dit toernooi. Ik stond opgesteld in het eerste team van Bos/Meester
Ons team bestond uit: -27kg: Ferron Touw; -30kg: Tijmen Brinkkemper; -34kg: Jelmer Touw; -38kg: Tristan Hermanns; -42kg: Job Schimmel; -46kg: Sylvan Touw; -50kg Jemy Venbroek. Wij stonden in de A klasse. Een ander team van Bos/Meester stond in de B klasse. We stonden in een poule van vijf teams dus we moesten vier wedstrijden judoën.
De eerste wedstrijd was tegen Tom van der Kolk. Ik stond weer tegen Joris Kraak en ik won met een achterwaartse sutemi, tani otoshi, ippon. Het werd nog even spannend maar we wonnen met acht tegen zes. De tweede wedstrijd was tegen Hikari. Dit zou de zwaarste wedstrijd worden. Ik kon dit keer niet winnen van Jesse Wattinema. Ik stond een yugo voor maar verslikte mij in een o-uchi-gari, verloren. De strijd ging gelijk op en we eindigden zeven tegen zeven. Gelukkig hadden wij een waza-ari en zij een yugo dus we wonnen op judopunten. De derde wedstrijd tegen Chitari ging heel goed. Ik verloor met een heupworp maar alle anderen wonnen. Twaalf twee voor ons. In de vierde wedstrijd konden wij onze 1e plaats pakken. Den Edel Kintaiko was de tegenstander. Ik scoorde eerst yugo en daarna ippon met mijn favoriete tani-otoshi. We verloren maar één wedstrijd dus de eerste plaats was binnen!
Uitslag: 1: Bos/Meester; 2:Tom van der Kolk; 3: Hikari.
In de B klasse wist ons team één wedstrijd te winnen maar kwamen daarmee niet in de kruisfinales.
Meneer Nauwelaerts de Age geeft ons de beker voor de eerste prijs Wat een vette beker he?

4 gedachten over “CIOS team toernooi 1e prijs”

 1. van harte, tijmen. coole beker he? volgend jaar doen we vast weer mee en proberen we hem terug te halen!!
  leuk dat je al had gevonden dat ik 2e ben geworden in Bremen. Was een heel zwaar toernooi. veel hoger nivo dan vorig jaar en 28 kids in mijn poule!! Het komt vandaag wel op mijn site, met lekker veel filmpjes.
  groetjes Daan

 2. Oei, ik zie dat die Ivan Lodygin waartegen jij in de finale in Bremen stond ook in mijn poule staat op het ONNK. Goed dat ik dat even lees op jouw site.

 3. Beste Tijmen, ik vind dat je steeds beter/sterker gaat judoen en je traint er ook hard voor. Ga rustig zo door want je zit nog niet op je top er komen nog heel veel mooie judo prestaties aan. Groetjes Hans Meester.

 4. hey tijmen,

  gefeliciteerd met jullie 1e plaats zaterdag.
  goed gedaan hoor. ga zo door. je stond goed te judo├źn
  tot op het Wim Buchel toernooi.

  groetjes Maxx

Reacties zijn gesloten.