Dun Hong nieuwjaarstoernooi 3e prijs

Foto van het podium bij Dun HongTraditioneel beginnen we het nieuwe jaar met het toernooi van Dun Hong. Voor het eerst in de klasse -15 en weer met mijn clubgenoot Jelmer Touw in de poule en volgens seniorenreglement. We zaten in een poule van vijf jongens. Ik ben op het podium gekomen en heb door een verliespartij kennis gemaakt met de armklem 🙁
De eerste partij was tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. Mijn tachi-waza ging wel goed maar op de grond merkte ik dat Tim sterker is. Hij pakte mij in een armklem en ik tikte dus af. Ippon verloren. De tweede wedstrijd was tegen Sven Kruidenberg van Dojo ’t Loo. Dit ging beter eerst scoorde ik een waza-ari met een overname op o-uchi-gari (ja ja meester Hans!). Ik kreeg hem in een armklem maar die zat niet helemaal goed dus matte. Daarna kon ik hem goed sturen en met een lage heupworp op mijn knieën scoorde ik weer waza-ari dus ippon. De derde wedstrijd tegen Jelmer Touw. Hoe zou dat gaan. Ik kon redelijk op de been blijven maar op de grond toch in een houdgreep, ippon. Tweede verliespartij dus mijn laatste partij moest ik winnen om op het podium te komen. De vierde wedstrijd was tegen Berend van der Wiel van Ben Rietdijk. Berend is niet zo groot en dat is een nadeel want in de -15jaar is de lichtste klasse -34kg. Ik kon hem goed pakken en met een sumi-gaeshi scoorde ik een yugo. Ik pakte een houdgreep maar niet lang genoeg. Ik kreeg er een koka voor. Daarna een tilworp voor yugo en meteen door voor een houdgreep. Die zat niet zo goed dus een armklem proberen. Berend had zich geblesseerd en de scheidsrechter riep sonomama. Toen we weer doorgingen kon ik de armklem afmaken en ippon scoren. De derde plaats was dus binnen. Arjen en meester Eric bedankt voor het coachen!

Een gedachte over “Dun Hong nieuwjaarstoernooi 3e prijs”

Reacties zijn gesloten.