31e Open Helderse – 5e plaats

tegen Jaimy Pullens Na een lange tijd aan de kant te hebben gezeten met een kapotte elleboog, ging ik vandaag weer aan de slag in een toernooi. Het Open Helderse is altijd een sterk bezette wedstrijd. In mijn poule stonden 14 jongens, met daaronder alle toppers uit Noord-Holland.
De eerste wedstrijd was mijn tegenstander Mark Duijzer van de Uitkomst. Tegen hem wilde ik revanche nemen. In mijn laatste twee wedstrijden had ik van hem verloren. Met het Brugtoernooi kon ik een koka niet wegwerken en in Koegras moest ik opgeven. Na een paar schijnaanvallen van Mark, kon ik met een o-soto-otoshi een yugo scoren. De houdgreep zat net niet lang genoeg voor een score. Even later pakte Mark mijn been maar ik kon hem snel overnemen met een o-soto-makikomi. Ippon, gewonnen en mijn revanche genomen. De tweede wedstrijd tegen Jaimy Pullens van Tom van der Kolk. Hij judoot snel en bewegelijk. Ik moest alle zeilen bijzetten om hem in bedwang te houden. Eerst scoorde ik een koka met een overname. Toen kon ik hem goed sturen en scoorde ik een waza-ari met o-uchi-gari. Toen scoorde ik een koka met doorsturen, maar de scheids gaf waza-ari. De hoekscheidsrechters zeiden koka, dus nog niet gewonnen. Weer verder, hij scoorde koka met een voetveeg. Meteen daarna scoorde ik yugo met een voetveeg. Daarna kreeg ik hem goed te pakken en lukte mijn schouderworp weer eens en ik kreeg een waza-ari dus met ippon gewonnen. De derde wedstrijd, halve finale, tegen Tim Kuipers van Dojo ’t Loo. Ik liet teveel ruimte en Tim dook eronder voor een kata-guruma. Ippon verloren. Toen de vierde wedstrijd tegen Mike Horrocks. Ik wilde een o-uchi maken en Mike pakte snel een schouderworp. Weer ippon, einde toernooi en vijfde plaats. Mijn elleboog had het goed gehouden en ik weet nu waar ik aan moet werken in de training. Tam├ís, bedankt voor het coachen!