Tweede bij Bloembollentoernooi

Helaas dit jaar geen Europacups, dus stonden we op de mat bij het Bloembollentoernooi in Anna Paulowna. Ik wilde vandaag in de -60kg meedoen, ook al woog ik maar 54kg. Er waren 12 jongens in mijn gewicht, verdeeld over twee poules. De beste twee per poule gingen door naar de kruisfinales.

De eerste wedstrijd ging tegen Maxx Bruijn, daar heb ik vroeger als B-pupil heel vaak tegen gejudood. Het was een zware pot, maar ik won met een yuko. De tweede wedstrijd was tegen Bauke Steinfort. He? die jongen is tweede jaars -21. Beetje vreemd dat hij hier meedoet. Hij was te sterk en ik verloor op de grond. De derde wedstrijd was tegen een bruine bander. Ik won met twee waza-ari’s door een worp en een houdgreep. In de vierde wedstrijd gooide ik mijn tegenstander met ura-nage, ik scoorde maar een yuko. Daarna scoorde ik twee keer waza-ari met een schouderworp. Ik was tweede in mijn poule, dus door naar de kruisfinales. De vijfde wedstrijd was de halve finale tegen clubgenoot Sebastiaan van Honschoten. Ik scoorde eerst een yuko met een overname. Een minuutje later kon ik heb mooi gooien met een schouderworp die we deze week in de training hadden geoefend. In de finale stond ik weer tegen Bouke Steinfort. Ik verloor weer op de grond. Tweede plaats dus, maar wel de beste van de -18 jaar.

Een gedachte over “Tweede bij Bloembollentoernooi”

  1. Tijmen,

    goed gedaan in een hogere gewichtsklasse en
    dan ben je ook nog tweede geworden, een mooie prestatie!!!

    groetjes Dries

Reacties zijn gesloten.