Eerste plaats bij Bokaal van het Noorden

Bij de Bokaal van het Noorden deed ik weer mee in de -60kg. Eigenlijk zit ik nog in de -55kg, maar mijn vader had geen zin om vroeg op te staan. De -55kg moesten vanmorgen om 8.00 uur al wegen en de -60kg om 14.10. Het toernooi is georganiseerd door judoschool Oord in een mooie hal in Drachten.

In mijn poule deden 12 judoka’s mee. De eerste ronde was ik vrijgeloot. De tweede ronde zou meteen mijn zwaarste wedstrijd zijn tegen Luc van Hal van Judoschool Achterhoek. Luc was sterk, maar ik kon een yuko scoren en mijn voorsprong vasthouden tot het einde. Peter van der Brug van si Steringa was mijn tegenstander in de derde ronde. Hij begon heel wild te schudden en ik moest even zoeken hoe ik mijn grip ging plaatsen. Na de eerste matté pakte ik hem en wierp hem met morote-seoi-nage voor ippon. De vierde ronde was al de finale. Ik stond tegen Teun te Veluwe van Judo Zutphen. In het begin van de wedstrijd kreeg ik tijdens kumi-kata een stoot tegen mijn kaak. Het werd even zwart en ik viel op de grond. Teun kreeg een waza-ari. Ik voelde dat ik sterker was en ik viel steeds aan. Een tijdje scoorde ik niet, Teun kreeg een shido. Twintig seconden voor het einde scoorde ik een waza-ari, weer met morote-seoi-nage en won de wedstrijd. De eerste plaats was binnen. Clubgenoot Sebastiaan van Honschoten mocht nog tegen Teun voor de tweede plaats. Hij kwam vervelend terecht met zijn vinger en dat zag er vervelend uit. Hij ging naar het ziekenhuis en we hoorden later het gebroken was en dat hij een paar weken is uitgeschakeld. Sterkte Sebastiaan!