Tweede plaats bij Open Drentse Judokampioenschappen.

Vorige week in Reuver ging het niet zo best. Ik had toen last van een blessure aan mijn teen. De fysiotherapeut van de judobond vertrouwde het niet, maar gelukkig was op de röntgenfoto geen breuk te zien. Vandaag dus vol goede moed naar Emmen voor de ODJK

Ik ben nu lekker op gewicht in de -60kg. In mijn poule deden 21 jongens mee. Mijn eerste wedstrijd was tegen Johan Hoekstra van judoclub Kollum. Ik scoorde eerst een yugo met uchi-mata en daarna ippon met en houdgreep. In de tweede wedstrijd tegen Sverre Kleiterp van top judo Nijmegen scoorde ik met verschillende worpen drie yugo’s en op de grond kon ik het weer afmaken met ippon. Ryan Pijloo was mijn tegenstander in de halve finale. Het leek net alsof Ryan niet wilde judoën. Hij hield veel af en ik won de wedstrijd op straffen. In de finale tegen Joris Boes begon ik goed, maar ik maakte een pakkingsfoutje en werd gegooid. Tweede plaats dus. In mijn poule werd mijn clubgenoot Dede Kruisman nog mooi derde.